MIDYE BAKLAVASI ( MIDYE TATLISI )

1654835_925588670803654_1635445653_n

“Kim ki Arefe gününde bin kere ‘Kulhüvallahü ehad’ Suresi’ni okursa, Allahu Teâlâ ona istediğini verecektir.” 

Bugün bolca duâ edelim. Ne dileğimiz varsa Allah’a arz edelim. Ne muradımız varsa Allah’tan isteyelim. Peygamber Efendimiz (asm) buyurdu ki:

“Duâların en hayırlısı Arefe gününde yapılan duâdır.”

“Kim ki, Arefe Günü dilini, kulağını ve gözünü haramdan korursa, iki Arefe arasındaki günahları bağışlanır.

Selamun Aleyküm kardeslerim…

Bizleri bugüne ulastiran Allaha Sükürler olsun, yarinida mübarek Kurban Bayraminida bizlere görmeyi nasip eylesin insallah…

Evet Bayrama 1 kala iyice telasemiz artti öyle degilmi son yapacagimiz isleri artik bitirmeye calisiyoruz, henüz baklavasini tatlisini yapmamis olan dostlarimla bu güzel tarifi paylasmak istiyorum citir citir lezzetlimi lezzetli olan bu tatli görselligiyle de misafirlerinizi büyüleyecek emin olun…

Buyrun tarifime…

MIDYE TATLISI ( MIDYE BAKLAVASI )

Malzemeler

Hamuru icin:

1 yumurta

1 cay b. yogurt

1 cay b. süt

1 cay b. siviyag

1 tatli k. sirke

1 fiske tuz

1 tatli k. kabartma tozu

alabildigi kadar un

Serbeti icin :

3,5 su b. seker

3 su b. su

1 dilim limon

Ici icin : cekilmis kavrulmus findik veya ceviz

acmak icin : nisasta

Üzeri icin : 125 gr. tereyagi ve 1/2 cay b. siviyag

midye tatli

midye baklava

YAPILISI

Hamur icin sivi malzemeleri bir kaba alip iyice cirpin ve en son ununu ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun tezgahta iyice hasil verin ve yarim saat 1 saat kadar dinlenmeye birakin. Dinlenen hamuru iki esit parcaya bölün ve her parcadan 15 adet beze yapin cevizden biraz kücük olacak yani toplam 30 adet beze olacak. Simdi nisasta yardimi ile pasta tabagindan biraz ufak acin ve 15 taneyi her birinin arasina bir tutam nisasta serperek üst üste dizin, diger 15 bezeyede ayni islemi yapin. Simdi üst üste koydugunuz bezeleri acabildiginiz kadar büyük ve ince acin, sonra rulo seklinde sarin ve parmak kalinliginda kesin kestiginiz parcalari yatay seklinde elinizle veya merdane ile biraz bastirin icine findik veya ceviz ici koyup katlayip tepsiye dizin. Diger 15 katli hamurada ayni islemi yapip tepsiye dizin ve eritmis oldugunuz tereyagi siviyag karisimini tatlilarin üzerine sürün ve önceden isitilmis 175 dereceli firinda üzeri altin sarisi renginde kizarana kadar pisirin. Tatli pisince firindan cikarin ve sogumaya birakin. Bu esnada serbetini hazirlayin seker ve suyu tencereye alip karistira karistira kaynamasini saglayin kaynadiktan sonra altini kisip limonu icine biraz suyunu sikarak atin ve yaklasik 15-20 dakika kaynatin serbetin kivamini anlamak icin kasikla serbetten alin ve döün dökerken son damlasi zor damliyorsa kivami olmus demektir, serbeti kenara alip ilk sicakligi cikana kadar bekletip tatlilarin üzerine dökün en az 3 saat cekmesini bekleyin en iyisi 1 gece ve servis yapin… Afiyet olsun

10717807_925588784136976_1852432414_n

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s