VISNELI LABNELI PASTA ( Kirsch Schmand Kuchen )

VISNELI LABNELI PASTA ( Kirsch Schmand Kuchen )

 

MALZEMELER

 
Keki icin :

3 adet yumurta

200 gr. seker

200 gr. un

200 gr. margarin ( eritilmis )

1 paket kabartma tozu

 

Kremasi icin :

1 paket hazir vanilyali pudding

4 yemek k. seker

1/2 litre süt

3 tane schmand ( Türkiye icin 600 gr. labne peyniri )

 

Üzeri icin :

1 sise visne konservesi

2 paket kirmizi pasta jölesi

2 yemek k. seker

ve visne konservesinin suyu

 

 
YAPILISI

Yumurta ve sekeri mikserle iyice köpürt eritilmis margarin, un ve kabartma tozunu ekle ve cirp yaglanmis borcami veya orta boy firin tepsisini yagla ve keki güzelce yay önceden isitilmis 180 dereceli firina ver ve yaklasik 25 dakika pisir ( orta kivamda pismis olmali ). Diger yandan vanilyali puddingi süt ve sekerle paketin üzerindeki tarife göre hazirla ocaktan indir ve schmandi ( labneyi ) ilave et ve iyice cirp. Visneleri süzdür suyunu atma . Keki firindan cikar ve kremayi üzerine yay ve visneleri üzerine diz tekrar firina ver ve 15 dakika kadar daha pisir ve sogumaya birak. Bu arada visne suyunu bir tencereye al sekeri ve pasta jölesini ekle ve ocagin üzerine al cirpa cirpa kaynamasini sagla ve ilk sicakligi ciktiginda sogumus olan pastanin üzerine yay buzdolabina kaldir en az iki saat beklet ve dilimleyerek servis yap…Afiyet olsun

 

Not : Bu Pasta her Pastada oldugu gibi bir gece önceden yapilip buzdolabinda güzelce folyoya sarilmis sekilde beklerse daha lezzetli olur..

 

 

 

 

Reklamlar

13 thoughts on “VISNELI LABNELI PASTA ( Kirsch Schmand Kuchen )

  1. Muhteşem bi pasta Hacer abla 🙂 Çok hafif ve çok lezzetli. Babam hatta hazır pandispanya mı diye sordu, çok beğendik. Tarif için teşekkürler.

  2. Kirmizi tortenguss helal değil bayanlar 120 yani karmin denen bir bitden yapilmaktadir helal haram sayfasinada girip daha neler var ogrenebilir siniz tabi dikkat edenlere

  3. ablacim meraba kirmizi baslikli kiz yapcam da ona da bur da ki gibi visneleri ustune dizsem olur mu yani kekin icine koymasam

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s