HASHASLI KATMER ( AFYON KATMER’I )

100_4383

Selamun Aleyküm degerli Dostlarim…

Simdi size muhtesem bir Katmer tarifi paylasmak istiyorum… Afyonlu canim ablalarim ve arkadaslarimdan ögrendigim ve evlerine misafirlige gittigimizde sofralarinda mutlaka bulunan Afyona has bir lezzet… lezzet ama ne lezzet muhtesem birsey hele birde yaninda beyaz peynir ve cay varsa ohhh degmeyin keyfimize….

Dün sevgili Hatice yengem afyonlu iki ablami cagirip Katmer yaptirdiginda bende bu firsat kacarmi hiiiic hemen digicam’imi kaptigim gibi yapilis asamalarini cekmek icin hazir kita orda bulundum… inanin o kadar lezzetli oluyorki bunu mutlaka sizlerle paylasmak istedim….

Katmerin yapilisi ayni olsada herkesin ayri bir el lezzeti oldugundan hep farkli farkli lezzetler ortaya cikiyor,  ama mavisim Ayse ablam ve Sevgül ablamin Katmeride bir baska oluyor yani  😉 bizler her ne kadar onlar gibi yapmaya calissakta onlarin yaptigi gibi olmuyor eee her yörenin lezzeti kendine ait, canlarim benim 1 dedigimizi 2 etmezler biz yeterki hadi gelin yapalim diyelim hemen gelirler sagolsunlar her isimize kostururlar, biz hepimiz birbirimize böyle bagliyiz sükürler olsun Rabbime kimin yardima ihtiyaci olsa aninda yaninda oluruz elhamdülillah…. ALLAHIM BIZI BIRBIRIMIZDEN ETMESIN….

 

Hatice yengem 6 kilodan yaptirdi ama ben size 2 kilodan veriyorum malzemeleri  bundan yaklasik 8 katmer cikiyor, siz istege göre azaltip veya cogaltabilirsiniz….

 

HASHASLI KATMER ( AFYON KATMER’I )

 

MALZEMELER

2 kilo un

tuz

ve yeteri kadar su

 

Hashasli harci icin :

1 corba kasesi dolusu Afyon hashasi ( hamur isi icin olandan acik renk vede iri )

100 gr. yumusamis margarin

1-1,5 su b. kadar siviyag

 

üzerini yaglamak icin : siviyag

katmkatmerkatkatmer1

 

YAPILISI

Öncelikle unu bir kaba alip tuzunu koyalim ve yavas yavas su ilave ederek kulak memesinden biraz daha civik bir hamur yoguralim ve iyice yoguralim hamur elimizden ciksin yogururken. Daha sonra hamuru yarim saat 1 saat kadar dinlendirelim ve hamuru 8 veya 10 esit parcaya bölüp beze yapalim ve sofra bezinin altina alalim. Bu arada hashasi bir kaba alip margarini ilave edelim ve 1 su bardagi siviyagimizi ekleyip karistiralim kivami sürülebilir kivamda olmali yeterli gelmesse biraz daha siviyag ekleyebilirsiniz. Simdi bezeleri servis tabagi büyüklügünde acip üzerine biraz hashasli harctan sürelim daha sonra bi kenarini ortaya dogru katlayip üzerine tekrar biraz harc sürelim ve diger kenarini üzerine katlayarak kapatip biraz daha harc sürelim, simdi uzunlamasina olan hamura tekrar hashas sürüp önce bir ucunu ortaya dogru katlayip sonra diger ucunuda bunun üzerine kapatip kenarlarini elimizle sikistirip tekrar sofra bezinin üzerine beklemeye alalim, bütün hamurlari bu sekilde bitirdikten sonra acma ve pisirme islemine baslayabilirsiniz simdi hamurlari dikkatlice tepsi büyüklügünde acin ve sacin üzerine yerlestirin sacin üzerinde bir tarafi cok hafif kizarinca cevirin ve yaglama islemine baslayin, simdi bir firca yardimi ile bu hafif kizaran tarafa siviyag sürün sonra tekrar cevirin ve diger tarafina yag sürün sonra tekrar cevirerek bu sekilde her tarafini nar gibi kizartin ve kenara alin bütün yufkalari bu sekilde bitirdiginizde katmeri birkac parcaya bölüp yaninda cayinizla afiyetle yiyin…. 😉

 

Not : anlatim anlasilir olmadiysa resimden bakin  😉

 

 

Reklamlar

2 thoughts on “HASHASLI KATMER ( AFYON KATMER’I )

  1. Merhabalar bayıldım katmerlere,ellerinize sağlık..Bunları yapabilmek beceri ister..Blogunuzu açınca içim açıldı,çok beğendim..Sizi keyifle takibe aldım..Banada beklerim..sevgiler.www.nurlumutfakta.blogspot.com

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s