SU BÖREGI

10685795_925585014137353_1368259655_o

Bizim bayram hazirligimizda Su Böregide olur iste size muhtesem bir tarif…

SU BÖREGI

Malzemeler

5 yumurta

2 yemek k. yogurt

1 cay k. kabartma tozu

biraz tuz

aldigi kadar un

Istediginiz ic harcini kullanin.

Kiymali harc icin : 250 gr. kiyma, tuz, karabiber, kirmizi pulbiber ve dargun ( tarhun otuda deniliyor ) Kiyma kavrulur baharatlar eklenir bu kadar.

Peynirli ic harci icin: 300 gr. peynir ve maydonoz

aralari ve üzeri icin: 125 gr. tereyagi ve yarim cay b. siviyag

su böregi su böregi1

YAPILISI

Öncelikle un haric diger malzemeleri iyice cirpin ve yavas yavas un ilave ederek kulak memesinden daha sert bir kivamda hamuru yogurup iyice hasil verin. Hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler yapin ve dinlendirin. Simdi hamuru yufkadan cok az daha kalin olacak sekilde acin ve biraz unlayip katlayip sofra bezi altina serin. Bu arada büyük bir tencereye su koyun kaynasin birazda tuz atin. Hamurlarin hepsini actiktan sonra hemen dörde bölüp üst üste koyup baglama islemine hazirlayin. Bu arada bir legene buz gibi soguk su koyun ve biraz bu suyada tuz atin yanina bir makarna süzgeci hazirlayin altina bez koyunki sular akmasin etrafa. Simdi islem baslayabilir.

Önce büyük boy firin tepsisini erittiginiz tereyagi siviyag karisimi ile biraz yaglayin ve cig olarak hamurdan bi kat kapliyacak sekilde tepsiye serin ve üzerine tekrar biraz yag gezdirip yaglayin. Simdi diger hamurlari tek tek kaynayan tuzlu suya atip 5-6 saniye kaynar suda tutun hemen orda suyunu süzüp buz gibi soguk suyun icine atin ve soguk sudan hemen cikarip süzgece alin suyu süzülsün ve süzgecten alip tepsiye yerlestirin ikinci kati bu sekilde kaplayip tekrar yaglayin, ücüncü katada bir sira haslanmis hamur yerlestirip ic harcindan serpin, bu sekilde bir kat yag bir kat harc olarak devam edin en son yagladiginiz kattan sonra bir kat da cig hamur serip islemi bitirin ve üzerini tekrar yaglayip 250 dereceli firinda üzeri kizarana kadar pisirin.

NOT: Sadece ilk ve son katta cig hamur olacak. Mutlaka büyük boy firin tepsisi kullanin, veya iki ufak boy tepsi kullanin.

10433535_925584944137360_575644365_o

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s