MISKET KÖFTELI TÜRLÜ

13182981_1286322648063586_43300473_n

Selamun Aleyküm degerli dostlarim..

Bugün mübarek Ramazanin ilk günü ulastiran Rabbime sükürler olsun Allah oruclarimizi ve ibadetlerimizi kabul vede makbul eylesin. Evet uzun zaman oldu sayfamla ilgilenmedim genelde zaman bulupta  yeni tarifler yapamadigimdan ve evde kücük bir yaramazim oldugundan dolayi onunla daha cok vakit gecirmek adina paylasimlarim azaldi. Sizinle paylasmak istedigim bu tarifi ne pisirsem diye birgün düsünürken dogaclama yaptim ve ev halkinin en sevdigi yemekler arasinda yer aldi hem tadi nefis hemde yapmasi kolay cokda cabuk pisiyor. Ben evde bulunan sebzelerden kullandim siz evinizde ne varsa onu kullanarak yapabilirsiniz..

Hayirli Ramazanlar bol bereketli iftarlar ve sahurlariniz olsun insallah.. Agzinizin tadi hic bozulmasin yuvanizdan huzur eksik olmasin insallah 😉

 

MISKET KÖFTELI TÜRLÜ

MALZEMELER

Köftesi icin:

300-350 gr. kiyma

1 adet sogan ( rendelenmis )

4-5 yemek k. galeta unu

1 tutam ince dogranmis maydanoz

1 adet yumurta

1 cay k. kimyon

tuz, karabiber, kirmizi pulbiber

Türlüsü icin:

1 adet büyük boy patlican

3-4 adet orta boy patates

2 adet sivri biber

2 adet domates

1 su b. haslanmis bezelye

1 yemek k. domates salcasi

5-6 yemek k. siviyag

tuz

sebze bulyon veya biraz vegeta

1-2 su b. su

türlü

13150027_1286322734730244_252861466_n

YAPILISI

Öncelikle köfte malzemelerini bir kaba alip güzelce yogurun ve kenara alin. Simdi sebzeleri yikayin ve hepsini küp seklinde dograyin bir kaba alin ve salcasini yagini tuzunu ve sebzeli bulyonu ekleyip güzelce karistirin en son bezelyeyide ilave edin ve tekrar dikkatlice bezelyeleri ezmeden karistirin ve isterseniz firin tepsisine koyun veya tencereye koyun ( ben elektirikli tavada yaptim). Simdi köfte harcindan findik büyüklügünde parcalar koparin ve misket seklinde yuvarlayin ve sebzelerin üzerine koyun suyunuda ilave edip önce yüksek ateste kaynamasini bekleyin daha sonra orta ateste pismeye birakin. Eger firinda yapacaksaniz üzerini aluminyum folyo ile kapatip pisirin. Pistikten sonra pilav esliginde servis yapabilirsiniz… Afiyet sifa olsun

 

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s