KAYNANAMIN MEŞHUR PATLICAN YEMEĞİ 


Selamın aleyküm değerli dostlarım 

İsmini bilmiyorum ama bu yemeğin tadına doyum olmuyor gerçekten hele kaynanam yapınca insan parmaklarını bile yiyor ☺️ 

Denemek isteyenler buyrun tarife…

KAYNANAMIN MEŞHUR PATLICAN YEMEĞİ

5-6 adet orta boy patlıcan

7-8 adet sivri biber 

4-5 adet domates 

5 diş sarımsak 

Tuz 

Kızartmak için sıvıyağ 


YAPILIŞI 

Patlıcanları yıkayın ve sap kısmını çıkarın alacalı soyun ve uzunlamasına artı şeklinde tamamen ayırmadan kesin yani patlıcan tüm kalacak sonra kızartın ve bir tencereye alın. Sonra biberleri doğrayın küp şeklinde ve bir tavada az sıvıyağ ile kavurun küp şeklinde doğranmış domatesleri ve iri doğranmış sarmısaklarıda ekleyin tuzunuda ilave edip biberler biraz yumuşayana kadar pişirin. Şimdi biberli domates sosunu patlıcanların üzerine gezdirin çok az su ilave ederek kapağı kapalı olarak biraz daha pişirip biraz dinlendikten ve ılındıktan sonra servis yapın… Afiyet olsun 

Reklamlar

3 thoughts on “KAYNANAMIN MEŞHUR PATLICAN YEMEĞİ 

  1. Merhabalar Adana yöresinde bu yemeğe imam bayıldı derler. Bu şekilde kızartılır tencereye dizdikten sonra üzerine ayrı bir kapta iki su bardağı sıcak su karabiber biraz biber salçası ve tuz atıp iyice eritilir üzerine dökülür yarım saat kadar pişirilir tabi suyunu baya çekecek daha sonra tabaklar koyup sarımsaklı yoğurtla servise sunulur bunada baş kavurması denir.afiyet olsun

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s