TRILECE

13140563_1286321434730374_36742217_n

Muhtesem bir trilece tarifi yüzde yüz lezzetli vede sütün icinde yüzmeyen daha önce deneyenler birde benim tarifime göre deneyin, ve daha önce hic yapmamis olanlar bu muhtesem lezzetten mahrum kalmayin 😉

 

TRILECE

MALZEMELER

Keki icin:

5 yumurta

5 yemek k. seker

4 tepeleme yemek k. un

2 p. vanilya sekeri

1 p. kabartma tozu

 

Karamel sosu icin:

10 yemek k. seker

2 yemek k. tereyagi

250 ml. schlagsahne ( sivi krema )

 

Kremasi icin:

2 paket schlagsahne (sivi krema) 500ml.

1 paket krema sertlestirici

2 p. vanilya sekeri

1 yemek k. seker

 

Serbeti icin :

2 su b. süt

250ml. schlagsahne ( sivi krema )

2 yemek k. seker

trilece

trilece2

YAPILISI

Öncelikle karamel sosunu hazirlayin, bunun icin sekeri ufak bir tencereye alin ve orta ateste eriyip renginin dönmesini bekleyin bu arada ara ara karistirin sonra tereyagini ekleyin tereyagi eriyince kremayi ekleyip karistirin ve kaynatin ( bu arada seker tekrar toparlanacaktir korkmayin kaynayinca karamel sosunuz pürüssüz bir hal alacak ) sosu bir kenarda sogumaya birakin.  Simdi kekini hazirlayin bunun icin yumurta aklarina 1 fiske tuz ekleyip kar haline gelene kadar cirpin daha sonra yumurta sarilarini sekerle beraber krema haline gelene kadar cirpin. Simdi yumurta sarisini akina ekleyin ve kalan malzemeleri eleyerek buna ilave edin dikkatlice spatula yardimi ile yumurta akini söndürmeden karistirin yaglanmis dikdörtgen borcama kek karisimini yayin ve önceden isitilmis 175 derecede üzeri hafif kizarana kadar pisirinyaklasik 20-25 dakika. Keki piserken serbetini hazirlayin bütün malzemelerini bir tencereye alip isitin kaynamicak. Firindan cikan kekin her tarafini kürdanla delin ve ilik serbeti her yerine dökün iyice sogumasini bekleyin. Kek sogurken kremayi hazirlayin bunun icin bütün malzemeleri derin bir kaba alin (sivi krema soguk olacak) ve mikserin en yüksek devrinde koyulasana kadar cirpin. Simdi sogumus olan kekin üzerine kremayi esit bir sekilde düzgünce sürün karamel sosunudaher tarafina gelecek sekilde üzerine gezdirin ve buzdolabinda en az iki saat bekletip soguk soguk servis yapin… Afiyet sifa olsun

13140811_1286321444730373_1759490144_n

13187825_1286321421397042_321727904_n

 

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s