ICLI ACMA KETE ( KAYSERI USULÜ )

11647303_1085506034811916_702997748_n

Sahur icin acma kete nasil olur? Valla bence süper olur helede bu sekilde benim gibi yaparsaniz dahada güzel olur 😉

Cooook ama cok lezzetli mutlaka deneyin…

ICLI ACMA KETE ( KAYSERI USULÜ )

MALZEMELER 

1 kilo un

1 adet yas maya

2- 2,5 su b. ilik süt

1 su b. siviyag

2 yumurta beyazi ( sarilari üzerine )

2 yemek k. oda sicakliginda tereyagi veya margarin

2 tatli k. seker

1 yemek k. tuz

Ici icin :

150 gr. tereyagi

1 cay b. siviyag

3 su b. un

biraz tuz

Arasina sürmek icin :

200 gr. tereyagi

yarim cay b. siviyag

kete

acma

YAPILISI

Öncelikle unu bir kaba alin ortasini acip mayayi sekeri ve sütü ilave edin ve mayayi elinizle karistirarak eritin, diger malzemeleride bu havuza ekleyip en son tuzunu unun üzerine ekleyin ve unu yavas yavas ortaya alarak hamuru kulak memesi kivaminda yogurun( hamur iyice yogurulacak ) ve mayalanmaya birakin. Bu arada icini kavurun bunun icin tereyagi ve siviyagi tencereye koyun ve ocagin altini yakin yaglar fokurdamaya basladiginda unun yarisini ekleyip karistirin altini orta atese alip biraz sararincaya kadar unu karistirin simdi azar azar kalan unu ekleyip sürekli karistirarak unun kokusu cikana kadar kavurmaya devam edin bir iki fiske tuz ilave ederek karistirip ocaktan alin sogumaya birakin. Ara katlarina sürmek icin tereyagini eritin ve siviyag ekleyip kenara alin. Mayalanan hamurdan yumruk büyüklügünde bezeler alin, simdi bir bezeyi alip ince bir sekilde acin üzerine her yerine gelecek sekilde yagli karisimdan sürün sonra ikinci bezeyi alin onuda ayni sekilde acip birincinin üzerine yerlestirin ve tekrar yaglayin simdi ayni islemi ücüncü bezeye yapin üzerini tekrar yaglayin ve iki tarafini üst üste gelecek sekilde katlayin tekrar biraz daha yag sürüp diger iki ucu üst üste katlayip kenara alin diger bezelerlede ayni islemi yapip kenara alin.Simdi kenara aldiginiz her hamuru tekrar kare seklinde yarim santim kalinliginda acin ve kare seklinde 12 esit parcaya kesin her bir karenin ortasina icden koyup zarf seklinde kapatin ve ters cevirip tepsiye yerlestirin üzerine yumurta sarisi sürüp catalla sekil verip önceden isitilmis 220 dereceli firinda üzeri kizarana kadar pisirin… Afiyet olsun

11355456_1083881988307654_1177886179_n

Reklamlar

2 thoughts on “ICLI ACMA KETE ( KAYSERI USULÜ )

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s