GAVUT HASLAMASI ( BAYBURT )

1375856_10202079990310885_404843861_n

Canim annem nede güzel yapar gavut haslamasini, ne kadar özledim anlatamam keske bende orda olsaydimda kasigi daldira daldira yeseydim 😦

Gavut haslamasi Bayburt’un en cok sevilen tatlilarindan biridir, görüntüsüde ayri güzel… kücük kardesim ona volkan tatlisi diyor 🙂 gercektende görüntüsü volkani andiriyor öyle degilmi…

 

GAVUT HASLAMASI ( BAYBURT )

 

MALZEMELER

1 kase gavut ( Bugdayin iyice kavrulup un haline getirilmis haline Gavut denir )

biraz tuz

yeterince kaynar su

 

serbeti icin :

1 su b. seker

1 su b. su

2 yemek k. tereyagi

 

YAPILISI

Gavutu yayvan bir tepsiye aliyoruz ve üzerine biraz tuz serpistirip kaynar su ilave ederek tahta kasigin arkasiyla eze eze macunsu bir kivam alana kadar karistiriyoruz taki kuru yer kalmayana kadar kaynar su ilave etmemiz gerek. Daha sonra gavutu tepside düzleyip ortasini yuvarlak sekilde aciyoruz.

Bu arada seker su ve tereyagini tencereye alip iyice kaynatiyoruz, tereyag köpük köpük olana kadar ve bu serbeti gavutun ortasina döküyoruz, kasiga biraz kenardaki gavutdan alip serbete daldirip afiyetle yiyoruz…

1234642_10202080001631168_218162761_n

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s