YAVAN CORBA ( BAYBURT )

306885_460655763958277_686929125_n

Selamun Aleyküm degerli Kardeslerim…

Iste yine muhtesem bir lezzet ile karsinizdayim…..Sofralarimizdan eksilmeyen bir Bayburt Corbasi, hem cok lezzetli hemde cok besleyici bir corbadir Yavan Corba… siddetle taviye ederim

 

YAVAN CORBA ( BAYBURT )

 

MALZEMELER

1 su b. corbalik misir
1 su bardagi corbalik bugday ( asurelik )
1 su b. barbunya fasulye konservesi
1 yemek k. domates salcasi
1 tatli k. biber salcasi
1 bas sogan
1 yemek k. tereyagi
1 yemek k. siviyag
2 yemek k. un
1 et suyu tablet
tuz, tarhun veya nane
1,5 – 2 litre kadar su

YAPILISI

Misir ve bugday aksamdan islatilir ve haslanir, veya düdüklüde haslanir ( eger islatmadiysaniz ).
Tencereye misir, bugday ve barbunya fasulye konur su ilave edilir, biraz suyla un cirpilir ve buna eklenir, kaynamaya baslayinca icine et suyu tablet ve tuzu konur alti kisilir ve 10 dakika yani unun kokusu gidene kadar pisirilir, diger yandan bir tavaya yaglar alinir sogan incecik kiyilir ve pembelesinceye kadar güzelce kavrulur salcalar ve tarhun otuda eklenip kavurmaya devam edilir, bu sos tenceredeki corbaya eklenip karistirilir ve servis yapilir….Afiyet olsun


Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s