Gercekten cok lezzetli bir tatlidir Gürcü Tatlisi…. Bu tarifi annem teyzemden almisti, ve her yaptiginda siler süpürürdük resmen…
Simdide genelde Ramazanda Davet masalarimizi süslüyor bu muhtesem tatli…mutlaka deneyin derim mhhhh parmaklarinizi yiyeceksiniz 😉
Simdi gelelim tarife
GÜRCÜ TATLISI
MALZEMELER
4 adet yumurta
1 su b. siviyag
1 su b. seker
2 su b. hindistancevizi
2 su b. ceviz ici veya findik ( ince cekilmis )
2 su b. un
2 paket kabartmatozu
Serbet icin :
3 su b. seker
4 su b. su
1 dilim limon
YAPILISI
Serbet icin sekeri suyu ve limonu tencereye alin ve ocagin altini yakin, kaynadiktan sonra altini kisip 20 dakika daha kaynatip kenara alin sogusun.
Yumurta ve sekeri mikserle cirpin sonra kalan malzemeleri ekleyip cirpin ve yaglanmis büyük borcama yayin ve önceden isitilmis 200°’li firinda pisirin. Sicak tatliya soguk serbeti döküp, tatli serbeti tamamen cekip soguyunca baklava dilimi seklinde kesip servis yapin… Afiyet olsun
Bugün gürcü tatlını yaptım ablacım. Hamurun okadar katı olması başta korkuttu beni az. 🙂 Tadına iftardan sonra bakacağız inşAllah. Ama şahane kokular geliyorr :))
Su an tarifi aynen uyguladim ve fotograftaki kabin aynisina doktum cok kati bir karisim elimle ancak yayabildim.eksin bisey mi var acaba tarifte.pisio su an ins.guzel olur
Geri bildirim: BAYRAM TATLILARI 1 | Tatli Yiyelim Tatli Konusalim