KÜRDAN KEBABI ( ISLIM KEBABI )

100_3061

Gecen ay Kültürel Yemek Aksaminda yapmistik Kürdan Kebabini… Avusturyalilar tadina doyamadilar… ben biraz patlican agirlikli bir menü olsun istedim, cünki avrupalilarin kültüründe pek patlican ile alakali yemek yok…

Menümüzde sunlar vardi : Terbiyeli Mercimek Corbasi, Arpa Sehriyeli Pirinc Pilavi, Kürdan Kebabi, Kirmizi Biberli Közde Patlican Salatasi  ve tatli olarakda Gürcü Tatlisi vardi….

Yani inanin ilgi cook büyüktü merakli bakislar ve sorular arasinda kaldim, sagolsun Hatice Yengem beni yalniz birakmadi onun sayesinde herbisey hazirlandi…

Hatice Yengeme coook ama coook tesekkür ederim…

Tarife gelince

 

KÜRDAN KEBABI ( ISLIM KEBABI )

 

MALZEMELER

9-10 adet patlican

4-5  adet sivri biber

4-5  adet domates ( ben ceri domates kullandim)

 

Köftesi icin Malzemeler :

1 kilo kiyma

1 adet sogan

1 adet yumurta

1/2 su b. galeta unu ( veya 1-2 dilim bayat ekmek )

2 dis sarmisak

1 yemek k. salca

yarim demet maydanoz

tuz, karabiber, kirmizi pulbiber ve kimyon

Kizartmak icin siviyag

 

YAPILISI

Patlicanlari yikayip alacali soyun ve 1/2 cm kalinliginda uzunlamasina dograyin ve tuzlu suya koyup biraz bekletin. Bu arada Köftesi icin kiymayi bir kaba alin ve rendelenmis sogan ve sarmisagi ekleyin kalan malzemeyide ekleyip güzelce yogurun ve ceviz büyüklügünde parcalar alip yuvarlayin ve biraz yassiltin bi kenarda bekletin. Simdi patlicanlari tuzlu sudan cikarip iyice kurulayin, teflon bir tavaya biraz siviyag koyup kizdirin ve patlicanlari önlü arkali biraz kizartin ve havlu kagit serilmis tabaga alin, köfteleride kizartip  kenara alin.

Simdi patlicandan iki dilim alip arti seklinde üst üste koyun ve ortasina bitane köfte yerlestirip patlicanlarin disardan kalan kisimlarini köftenin üzerine kapatip ortasina kürdan batirin, kürdanin üzerine 1 dilim domates ve 1 dilim biber batirip tepsiye yerlestirin, bu islemi malzeme bitene kadar tekrarlayin.

Simdi 2 kasik salca ile 2 su b. su ile sos hazirlayip tepsideki kebablarin üzerine gezdirip 220°’li firinda üzerleri hafif kizarana kadar pisirin…sicak sicak pilav esliginde servis yapin… Afiyet olsun

 

 

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s