TEPSIDE MUZLU YAS PASTA

12348294_1174712669224585_1138387313_n

Selamun aleyküm canlar..

Bugün sizlerle cok lezzetli bir pasta tarifi paylasmak istiyorum gelen misafirlerimden tam not aldi sizlerde mutlaka deneyin derim. Malesef yapim asamalarini resimleyemedim ama yapmasi zaten cok kolay detayli bir sekildede anlatmaya calisacagim bir dahaki yaptigimda asamalarini insallah resimleyip güncelleme yaparim 😉

MALZEMELER

Keki icin:

4 yumurta

1,5 su b. seker

1 su b. yogurt

1 su b. siviyag

2 su b. un

3 yemek k. kakao

1 paket kabartmatozu

1 paket vanilya sekeri

 

Kremasi icin:

1 litre süt

1 su b. seker

1 yumurta

2 yemek k. nisasta

2 yemek k. un

1 paket vanilya sekeri

1 yemek k. tereyagi

 

Cikolata sosu icin:

yarim litre süt

1,5 yemek k. nisasta

1 cay b. seker

2 yemek k. kakao

2 yemek k. siviyag

 

Arasi icin: 3-4 adet muz

Keki islatmak icin : 1 su b. süt ve 1 yemek k. seker

 

YAPILISI

Öncelikle yumurta ve sekeri iyice krema gibi olana kadar cirpin ve diger malzemeleri ekleyip cirpmaya devam edin ve yaglanmis firin tepsisine esit sekilde yayip bikac kez tezgaha vurun tepsiyi bu sekilde hava balonculari cikacaktir ve kekiniz esit sekilde kabaracaktir simdi önceden isitilmis 180 dereceli firinda yaklasik 30-35 dakika pisirin kürdan testi yapin ve pismisse  firindan cikarin sogumaya birakin. Simdi kremasi icin tereyagi ve vanilya haric diger malzemeleri tencereye ekleyin ve sürekli karistirarak pisirin kaynamaya baslayinca altini kapatin vanilya sekeri ve tereyagini ekleyin ve eriyene kadar karistirin kenara alin. Simdi 1 bardak süte 1 yemek k. sekeri ilave edip seker eriyene kadar karistirin ve soguyan keki bu sütle islatin üzerine dilimlediginiz muzlari dizin ve kremayi her yerine esit sekilde yayin. Simdi cikolata sosu icin malzemeleri tencereye aktarin sürekli karistirarak kaynatin ve kenara alin. Bu sosuda pastanin her yerine esit sekilde yayin ve en az 2-3 saat buzdolabinda dinlendirin dilimleyip üzerini istediginiz gibi süsleyip servis yapin… Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s