BAYAT EKMEK ICLI KÖFTESI

12021906_1139174429445076_435236962_n

Bismillâhirrahmânirrahîm

Elhamdü lillâhi rabbil âlemîn. Vessalâtü vesselâmü alâ sey-yidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ecmaîn. Allâhümme entel ebediyyül kadîmül hayyül kerîmül hannânül mennân. Ve hâzihî senetün cedîdetün es’elüke fîhel ismete mineşşeytânirra-cîm. Vel-avne alâ hâzihin nefsil emmârati bis-sûi. Vel-iştiğâle bi-mâ yukarribünî ileyke. Yâ zel-celâli vel-ikrâm. Bi-rahmetike yâ erhamer-râhimîn, Ve sallâllâhü alâ seyyidinâ Muhammedin vel alâ âlihî ve sahbihî ve ehl-i beytihî ecmaîn.

Mânâsı: Rahman ve Rahîm olan Allâh’ın adıyla.. Hamd, âlemlerin rabbi olan Allâh’a mahsustur. Salât ü selâm da Peygamber Efendimize, ehl-i beytine ve bütün ashabına olsun. Ey Rabbim, sen ebedî, ezelî, hayy, kerîm, hannân, mennânsın. Bu gelen, yeni bir yıldır. Ya Rabbi, kovulmuş şeytanın şerrinden bu yıl muhafaza olmayı istiyorum. Ve içimde, bana kötülüğü emreden nefsimle mücadelemde senden yardım diliyorum.Beni sana yaklaştıracak meşguliyetleri bana nasîb et, ey celâl ve ikram sahibi Rabbim. Rahmetinle, ey Merhametlilerin en merhametlisi… Efendimiz Muhammed-sallâllâhu aleyhi ve sellem-‘e, onun âline, ashabına ve bütün ehl-i beytine salât olsun..

Bu yeni yılın müslümanların uyanışı ve yek vucud olarak Kelime-i tevhid Bayrağı altında toplanmasına vesile olmasını Yüce Mevlâdan niyaz ederim.

Geçireceğimiz bu yeni yılda Allah’ın rızasına muvafık ameller işleyerek, gelecek yeni yıla kavuşmamızı Rabbimiz nasıp etsin.

Bayat ekmekleri degerlendirmek icin iste cok güzel bir tarif daha geliyor benden canlar, gecenlerde kofte yapmak icin bayat ekmeklerimi islattim ve sonra aklima sahane bir fikir geldi evet evet icli köfte seklinde yapayim dedim ve o kadar sahane olduki evdekiler bayildi simdide anne bayat ekmegin yokmu yine o köfteden yapsan diyorlar 🙂

Velhasil kelam her zaman söylüyorum bu kadar cok degerlendirme imkani varken ekmeklerimizi cöpe atmiyoruz ekmeye hürmet ediyoruz insallah can Kardeslerim 😉

BAYAT EKMEK ICLI KÖFTESI

MALZEMELER

1 Somon ekmek büyüklügünde bayat ekmek

islatmak icin biraz süt

3 yumurta

bir tutam ince kiyilmis maydanoz

1 adet rendelenmis kuru sogan

1 yemek k. salca

tuz, karabiber, kirmizi pulbiber, kimyon

1 cay b. galeta unu

Ici icin: Dilediginiz ic harcini kullanabilirsiniz ben kasar ve sucuk rendesi kullandim

Bulamak icin: yumurta ve galeta unu

Kizartmak icin: siviyag

bayat ekmek icli köftesi

bayat e.icli köftesi

YAPILISI

Bayat ekmekleri rondodan gecirin veya ufak ufak dograyin sonra biraz sütle islatin ve biraz bekletin sonra diger malzemeleride ekleyip iyice yogurun kivami kati olursa biraz daha süt kullanin civik olursa biraz daha galeta unu kullanin sonra ceviz büyüklügünde parcalar koparin ve icli köfte gibi ortasini acin ve harctan koyup tekrar kapatin önce yumurtaya daha sonrada galeta ununa bulayip kizartin ve servis yapin… Afiyet olsun

12041682_1139174156111770_2078587052_n

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s