KIRIM BAKLAVASI

PhotoGrid_1437638161505

Anacığımın ellerine sağlık muhteşem bir görüntü gerçekten. Şimdilik sadece görüntü ile yetiniyorum Allah nasip ederse bu haftasonu annemin yaninda olacağım o zaman inşallah tadinada bakarım o kadar özledimki anamin yemeklerini valla diyet miyet düşünmicem dalacam hepsine 😊

KIRIM BAKLAVASI

1kilo un

2 adet yumurta

1 paket margarin (250gr)

Cok az tuz aldığı kadar su

Kizartmak icin: sıvıyağ

Üzeri için: bolca iri kıyılmış ceviz

Şerbeti için : 2su b. Şeker 3 su b. Su

PhotoGrid_1437394646455

Yapılışı

Öncelikle şerbeti için su ve şekeribir tencerede kaynatın ve altını orta ayara alıp bir iki damla limon sıkıp yaklaşık 15 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.

Bu arada hamur malzemeleri ile kulak memesi yumusakliginda bir hamur yoğurup buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakın. Sonra hamuru 5-6 parçaya bölün ve oklava ile yufkadan biraz daha kalın açın ve oklavaya sarın sonra oklavayi çıkarın ve verev şekilde parmak eninde kesin sonra iç kısmını yukarı gelecek şekilde çevirip elinizle biraz açın bol yağda kızartın ve soğuk şerbete koyun diğerleri kizarana kadar bekletip şerbetten alın ve üzerine ceviz serperek servis yapın Afiyet olsun🍴

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s