SARAY USULÜ GÜLLAC SARMASI

11270150_1088692254493294_270793676_n

Ramazanin gülüdür Güllac bazilari icin bazilari icinse gereksiz bir tatli, vallahi ben güllaca bayilirim oglumda öyle ama esim ve kizim pek sevmezler iste herkesin damak zevki farkli…

Sizcede Güllac Ramazanin gülüyse veya ilk defa yapacaksaniz dogru adrestesiniz mutlaka benim tarifim ile deneyin derim 😉

SARAY USULÜ GÜLLAC SARMA 

MALZEMELER 

8 yaprak güllac

1,5 litre süt

1,5 su b. seker

1 paket vanilya sekeri

Ici icin:

1 su b. cekilmis kavrulmus findik

1/2 su b. hindistancevizi

1/2 su b. pudra sekeri

güllac

YAPILISI 

Güllac yapraklarini makas yardimi ile dörde bölün, sütü bir genis tencereye alin ve isitin kaynatmayin sekeri ve vanilyayi ilave edip seker eriyene kadar karistirin süt el yakacak sicakliga geldigi zaman ocaktan alin, ici icin bütün malzemeleri karistirin. Simdi her kestiginiz Güllac yapragini süte batirip tepsiye alin arasina icten koyup sarma sarar gibi sarip ice dogru bükün ve borcama dizin, güllac yapraklari bitene kadar bu isleme devam edin kalan sütüde üzerine dökün ve sütü cekmesini bekleyin. Buzdolabina koyun soguduktan sonra üzerini dilediginiz gibi süsleyip servis yapin… Afiyet olsun

11652137_1088294357866417_1334509300_n

Reklamlar

3 thoughts on “SARAY USULÜ GÜLLAC SARMASI

  1. Geri bildirim: IFTAR MENÜSÜ 8 | Tatli Yiyelim Tatli Konusalim

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s