SOGAN CORBASI (FRANSIZ USULÜ)

20150623_113325

Sogan corbasini bilirmisiniz? Cogunuz mutlaka duymustur diye düsünüyorum, fransada oldukca meshurdur sogan corbasi üstelik sunumuda harika sizlerde denemek isterseniz buyrun tarifime 😉

SOGAN CORBASI (FRANSIZ USULÜ)

MALZEMELER 

3 adet iri boy sogan

2 dis sarmisak

2 yemek k. un

2 yemek k. tereyagi

1,5- 2 litre kadar et suyu veya su

Üzeri icin: kasar rendesi ve kruton ekmek

soganc

soganc1

YAPILISI 

Soganlari yarim halka seklinde dograyin, sarmisagi incecik dograyin tencereye tereyagini alip eritin sonra soganlari ekleyin ve biraz kavurun sonra sarmisaklari ekleyip orta ateste rengi degisip kizarana kadar kavurun ardindan unu ilave edip biraz daha kavurun ve suyunu ve tuzunuda ekleyip 10-15 dakika pismeye birakin. simdi kruton ekmeklerden biraz firina dayanikli kablara koyun üzerine corbadan ilave edip üzerine kasar rendesi ekleyip yüksek dereceli firinin en üst katinda peynir eriyene kadar bekletip servis yapin… Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s