PIRASALI GÖZLEME

11539838_1086730381356148_1404548549_o

Kizkardesim bir gözlemecide yemis ve cok övgü ile bahsetmisti Pirasali Gözlemeden bende kendi usulümce bir deniyim dedim sonuc muhtesem oldu eminim bundan sonra daha sIk yapacagim Pirasali Gözlemeyi.

Sizlerde denemek isterseniz buyrun tarifime

PIRASALI GÖZLEME

1 kilo un

yarim yas maya

1 cay b. siviyag

1 tatli k. seker

1 yemek k. tuz

yeterince su

Ici icin :

1 kilo pirasa

1 yemek k. biber salcasi

pulbiber, karabiber, tuz

gözleme

YAPILISI

Yeteri kadar ilik su ilave ederek hamur malzemelerinden kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurup mayalanmaya birakin. Pirasalari incecik dograyin ve bol suyla yikayin ve iyice süzdürün, tavaya biraz siviyag ekleyip pirasalari kavurmaya baslayin pirasalar ölünce salcasini tuzunu ve baharatlarini ekleyip karistirin altini kisin ve kisik ateste biraz daha pisirin ve kenara alip sogumaya birakin. Mayalanmis olan hamurdan limon büyüklügünde parcalar koparin ve beze yapin bezeleri ince acin ve icine pirasali harctan yarisina gelecek sekilde koyup diger tarafini üzerine kapatip sacda pisirin üzerine tereyagi sürüp servis yapin… Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s