MINI ICLI CÖREK

11637959_1083881748307678_1615769011_n

Resul-i Ekrem Efendimiz Sallallâhu Aleyhi Vesellem şöyle buyurmuştur: Sahur yemeğinde bereket vardır. Bir yudum su bile içecek olsanız sahura kalkmayı ihmal etmeyiniz. Çünkü sahura kalkana Allah rahmet eder, melekler de bağışlanmaları için dua ederler. (Müsned, 3:44)

Sahurda olmazsa olmazimiz Icli Cöreklerimi bu sefer minik minik yaptim yaninada buz gibi hosaf oldumu hem tok tutuyor hemde enerji veriyor mutlaka tarifimi deneyin canlar 😉

MINI ICLI CÖREK 

MALZEMELER 

1 kilo un

1 adet yas maya

2- 2,5 su b. ilik süt

1 su b. siviyag

2 yumurta beyazi

100 gr. oda sicakliginda tereyagi veya margarin

2 tatli k. seker

1 yemek k. tuz

Ici icin :

150 gr. tereyagi

1 cay b. siviyag

3 su b. un

biraz tuz

cörek

11125980_1083882468307606_1538468771_n

YAPILISI 

Öncelikle unu bir kaba alin ortasini acip mayayi sekeri ve sütü ilave edin ve mayayi elinizle karistirarak eritin, diger malzemeleride bu havuza ekleyip en son tuzunu unun üzerine ekleyin ve unu yavas yavas ortaya alarak hamuru kulak memesi kivaminda yogurun( hamur iyice yogurulacak ) ve mayalanmaya birakin. Bu arada icini kavurun bunun icin tereyagi ve siviyagi tencereye koyun ve ocagin altini yakin yaglar fokurdamaya basladiginda unun yarisini ekleyip karistirin altini orta atese alip biraz sararincaya kadar unu karistirin simdi azar azar kalan unu ekleyip sürekli karistirarak unun kokusu cikana kadar kavurmaya devam edin bir iki fiske tuz ilave ederek karistirip ocaktan alin sogumaya birakin. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler yapin ve her bezeyi elinizle biraz acin ortasina 1 kasik kadar icten koyup bohca seklinde büzerek kapatin ve ters cevirin ve yumrugunuzla tekrar bastira bastira cörek sekli verin bu islemi bezeler bitene kadar yapin üzerlerine yumurta sarisi sürüp catal ile bikac yerine delikler acin ve isterseniz catal ile sekil verip 220 derecedeki firinda üzeri kizarana kadar pisirin… Afiyet olsun

Reklamlar

3 thoughts on “MINI ICLI CÖREK

  1. Bu bana bizim mutfağın, Azerbaycanın milli tatlısı olan “Karabağ ketesi” ni hatırlatdı. Şu tarifi ben Cahide ablanln sitesinde ve kendi blogumda da paylaşmışam. Yani şunu dimek istiyorum ki, çox lezzetlidir, ellerinize sağlık 🌺🌹💐

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s