TAVUKLU MAKLUBE

11355594_1070994586263061_1050942827_n

Ey benim yetim gönlüm, bırak gamlı düşünmeyi…Sus ve sabret !…
Gözyaşının hesabını Rabbim sorsun, sen hakkını helal et… (Şems-i Tebriz)

Hayat zordur hicbirsey kolay degildir, herkesin mutlaka bir sikintisi var bunu unutmamak gerek. Herkes kendi derdi daha büyüktür sanar ama aslinda herkesin derdi kendine agirdir. Rabbim Dünyadaki bütün imtihanlardan bizi alnimizin akiyla cikmamizi nasip eylesin. Kimseye kaldiramayacagi bir dert vermesin. Yuvalarimizda huzur mutluluk eksik olmasin. Rabbim kazadan beladan seytanin oyunlarindan hepimizi muhafaza eylesin.

Hayirli Nurlu Cumalar diliyorum hepinize ve tarifime geciyorum…

Etli olan Maklubeyide seviyorum ama Tavuklusu baska bir lezzet, yaninda salata ve yogurt ile servis yapilir normalde fakat bizim ev halki sevmedigi icin bu sekilde servis yaptim… sizlerde mutlaka deneyin benden söylemesi 😉

TAVUKLU MAKLUBE 

MALZEMELER 

1 bütün tavuk

4-5 tane karabiber

1 defne yapragi

2 adet sogan

tuz ve 2,5 litre su

2 su b.pirinc

2 adet patlican

4-5 adet patates

1 su b. haslanmis bezelye

KIZARTMAK ICIN: siviyag

maklube

maklu

YAPILISI 

Öncelikle tavugu iyice yikayip parcalara bölün ve düdüklü tencerede biraz kavurun sicak su bütün soganlari, tane karabiber defne yapragi ve tuzu ilave edip düdüklüde pisirin daha sonra tavuklari didikleyin. Diger yandan patlicani alacali soyup kücük küp seklinde dograyin. patatesleri kücük küp seklinde dograyin, 1-2 tanesini yuvarlak sekilde dograyin en alta dizmek icin sonra patates ve patlicani kizartip havlu kagit serilmis bir kaba alin iyice yagi süzülsün. Pirinci kaynar tuzlu suda 10 dakika bekletin ve iyice yikayip süzdürün.Simdi teflon bir tencerenin dibine öncelikle yuvarlak patatesleri dizin, sonra üzerine bezelyenin yarisini ve patlican ve patatesin yarisini serpistirin sonra tavugun yarisini ilave edin her yerine gelecek sekilde sonra pirincin yarisinida üzerine yayin ve tekrar kalan malzeme ile ayni islemi yapin tavuk suyundan 5 su b. tencereye dikkatlice ilave edin ve önce yüksek ateste kaynatin sonra kapagini kapatip kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin ve kenara alin kapagini acin ilk sicakligi cikinca büyük bir tepsiye ters cevirin tencereye bir kac defa sertce vurun ve dikkatlice tencereyi kaldirin kenarlarina bir salata bir yogurt olacak sekilde dizin ve servis yapin…. Afiyet olsun

11281732_1070994596263060_1126437098_n

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s