ELMALI KURABIYE

11272246_1070052509690602_21232837_n

Sahsen benim en cok sevdigim kurabiyelerden biridir hamurunda seker yok yani yazdigimi unuttum sanmayin elmali harcindaki seker ve üzerine serpilen pudra sekeri tamamen yeterli geliyor.

Mutlaka deneyin bu simdiye kadar yaptiginiz en güzel elmali kurabiye olacak garanti veriyorum 😉

ELMALI KURABIYE 

Malzemeler 

250 gr. tereyagi ( oda isisinda )

1 su b. siviyag

1 su b. süt

1 paket vanilya sekeri

1 paket kabartma tozu

alabildigi kadar un

Ici icin :

4 adet elma

1/2 yemek k. tereyagi

3 yemek k. seker

biraz tarcin

YAPILISI 

Öncelikle elmalari soyup rendeleyin, seker,tereyagi ve tarcin ile birlikte pisirin ve sogumaya birakin.

Hamur icin bütün malzemelerini bir kaba alip karistirin ve yavas yavas un ekleyerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun. Hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar alin elinizle tezgah üzerinde biraz acin ve ic malzemesinden biraz ortasina koyup resimde gördügünüz sekilde kapatin tabi dilerseniz degisik sekillerdede kapatabilirsiniz. Firin tepsisine yagli kagit serin ve kurabiyeleri dizin önceden isitilmis 175 dereceli firinin orta katinda üzeri cok hafi pembemsi renk alana kadar pisirin soguduktan sonra üzerine pudra sekeri serpistirin ve servis yapin… Afiyet olsun

Not: Bu kurabiyelerin icerisinde elma oldugu icin saklama müddeti uzun degildir, kalan kurabiyeleri bir kaba koyup agzi kapali bir sekilde buzdolabinda yaklasik 1 hafta veya buzlukta daha uzun süre saklayabilirsiniz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s