TEPSIDE PATATES PÜRELI ET

1527889_756157951080061_960688264_n

Ey Rabbimiz! Bize bu dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver. bizi cehennem azabından koru! (Bakara 2/201)

Her gün ne yemek yapsam diye düsünmekten yaslaniyor Kadinlar derdi annem, gercektende öyle. Yine birgün ne yemek yapsam diye düsünürken aklima böyle bir yemek yapmak geldi ve cokda leziz oldu…

Sizlerde denemek isterseniz iste tarifim 😉

TEPSIDE PATATES PÜRELI ET

MALZEMELER

1 kilo et

1 sogan

1 cay b. su

tuz, kekik, kirmizi pulbiber, karabiber

Püresi icin:

5-6 iri patates

1 su b. kadar etin suyundan

tuz karabiber

Besamel sos icin :

2 yemek k. tereyagi

2 yemek k. un

2 su b. süt

tuz ve karabiber

üzeri icin: 1 kase rende kasar

YAPILISI 

Öncelikle eti düdüklüde biraz kavurup suyunu salinca baharatlarini ve suyu ekleyip haslayin. Etleri didikleyip kenara alin. Patatesleri haslayip ezin etin suyundan ekleyip baharatlarinida ilave edin ve karistirin sonra borcama yayin üzerine haslanmis eti yayin. Simdi besamel sosu hazilayin bunun icin tereyagini tencereye ilave edin ve erimesini bekleyin unuda ekleyin biraz kavurun unun kokusu cikana kadar simdi sütü ilave edip ayni zamanda hizlica karistirin tuzunu karabiberini ekleyip bir iki tasim kaynatin ve bunuda etlerin üzerine yayin en son kasar rendesini serpistirin ve 220 dereceli firinda üzeri kizarana kadar pisirin ve servis yapin… Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s