KÖFTELI PATLICAN SARMASI

11291834_1066587440037109_1122201824_n

”Rabbimiz! Günahlarımızdan ve işimizdeki aşırılıklardan ötürü bizi bağışla, sebatımızı arttır, kâfir topluluğa karşı bize yardım et!” (Âl-i İmrân, 3/147).

Selamun Aleyküm can kardeslerim…

Simdi sizlerle paylasacagim tarif emin olunki patlican yemeklerinin krali olmaya aday bir tariftir. Bizim ev halki tarafindan o kadar begenildiki arka arkaya iki gün bu yemegi yaptim 🙂 sizde bugün ne pisirsem diye düsünmeyin mutlaka bu yemegi yapin hem cok kolay hem cok leziz 😉

KÖFTELI PATLICAN SARMASI 

MALZEMELER 

2 büyük bostan patlican

500 gr. kiyma

1 adet orta boy sogan

1 dis sarmisak

1 tatli k. biber salcasi (tepeleme)

bir tutam maydonoz

tuz, kimyon, karabiber, kirmizi pulbiber

üzeri icin: 3 adet domates 3 adet sivri biber

sosu icin: 1 yemek k. domates salcasi 1 su b. su

YAPILISI 

Öncelikle patlicanlari yikayip kurutun ve uzunlamasina ince ince dilimleyin üzerlerine tuz serpistirip biraz bekletin aci suyu akmasi icin, daha sonra kagit havlu ile güzelce kurulayin ve tavaya azar azar siviyag koyarak hafifce önlü arkali kizartin ve kagit havlu üzerine alin fazla yagi süzülsün. Simdi kiymayi bir kaba alin sogan ve sarmisagi icine rendeleyin maydonozu incecik kiyin ve baharatlar ve salcayla birlikte kiymaya ilave edin tuzunu ayarlayip iyice yogurun,

patlicanköfte

simdi kiymadan ceviz büyüklügünde parcalar alip elinizle uzunlamasina köfte sekli verip patlicanlara sarin ve tepsiye dizin. Üzerine ve aralarina domates ve biber dilimlerini yerlestirip üzerini folyo ile kapatin ve firinin en yüksek isisinda 30 dakika pisirin sonra firindan cikarin ve sosunu hazirlayip üzerine dökün ve folyosuz bir sekilde tekrar firina verin ve yaklasik 30 dakika daha firinda 200 derecede pisirmeye devam edin ve servis yapin… Afiyet olsun

11251433_1066587476703772_792413179_n

Püf Noktasi:

Sizlerle bir bilgi bir püf noktasi paylasmak istiyorum köfteli (kiymali) bir firin yemegi yaptiginizda köftesi kizartilmiyorsa sosunu önceden dökmeyin…. mutlaka önce firina verinki köfteler suyunu ve yagini salip biraz kizarsinki o icindeki kirmizi cig görüntü kalmasin daha sonra sosunu döküp biraz daha pisirebilirsiniz 😉

Reklamlar

One thought on “KÖFTELI PATLICAN SARMASI

  1. Geri bildirim: IFTAR MENÜSÜ 1 | Tatli Yiyelim Tatli Konusalim

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s