KARAMELLI YAS PASTA

11245221_1065772370118616_1653298508_n

“Allah’ım! Harama bulaşmaktansa, helalinle yetineyim. Beni lütfunla (zengin kılarak) Senden başkasına muhtaç etme.” (Tirmizî, Deavât,110.)

Allahin selami ve magfireti üzerinize olsun can Dostlar…

Yine muhtesem bir Yas Pasta tarifi ile karsinizdayim.

Bu sahane Pastayida yine Kermesimiz icin hazirlamistim… Pastayi tezgaha koymamla satilmasi bir olmustu diyebilirim hatta ben dilimlerini keserken sirada bekleyen arkadaslar vardi 🙂

Görüntüsüde tadida herkes tarafindan cok begenilen bu pastami buyrun sizlerde deneyin canlar 😉

KARAMELLI YAS PASTA

MALZEMELER 

Kakaolu Pandispanya icin:

4 adet yumurta (oda sicakliginda)

1 su b. seker

4 yemek kasigi sicak su

1 su b. un

1 yemek k. kakao (tepeleme)

1 fiske tuz

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya sekeri

Ic kremasi icin :

3 su b. süt

1 su bardagindan 1 parmak eksik un

10 yemek k. seker

1 paket vanilya

1 yemek k. tereyagi

üzeri icin:

500 ml. krema

2 yemek k. seker

2 paket vanilya

2 paket krema sertlestirici

karamel sosu icin: 

6 yemek k. seker

1 su b. bir parmak eksik su

1 yemek k. nisasta (silme)

1 paket vanilya sekeri

Üzerini süslemek icin ve ici icin:

karamelli cikolata cipsi ve damla cikolata

11257696_1065772426785277_829404245_n

YAPILISI

Öncelikle pandispanya icin yumurtayi ve sekeri bir kaba alin bir fiske tuz ekleyerek 5-10 dakika boyunca cirpin yumurta iyice köpürüp krema halne gelene dek daha sonra suyu yavas yavas ekleyerek cipmaya devam edin sonra un,kabartmatozu, kakao ve vanilya sekerini eleyerek buna ekleyin ve artik mikser kullanmayin spatula ile iyice karistirin tabanina yagli kagit serilmis kelepceli yuvarlak kaliba karisimi yayin ve tezgaha 2-3 defa hizlica vurun bunu yapmamizin sebebi esit yayilsin ve kabarciklar sönsünki esit kabarsin diye. Önceden isitilmis 170 dereceli firinda yaklasik 25-30 dakika kadar pisirin sogumaya birakin.

Bu arada ic kremasini hazirlayin bunun icin süt, un ve sekeri kücük bir tencereye alin ve iyice cirpin sürekli karistirarak göz göz kaynayincaya kadar pisirin altini kapatin ve hemen tereyagi ve vanilya sekerini ilave edin ve yag eriyene kadar cirpin bunuda soguyana kadar ara ara karistirin.

Simdi soguk kremayi bir kaba alin ve icine seker, vanilya ve krema sertlestiriciyi ilave edip mikserin en yüksek ayarinda koyulasana kadar cirpin ve buzdolabina kaldirin.

Üzerine gezdirecegimiz karamel sos icin sekeri ufak bir tencereye alin ve ocagin altini orta atese alin seker eriyip renk degistirene kadar karistirin (dikkat edin seker cok kizarmasin yoksa tadi acimsi olur). Simdi suyunu ekleyin bu esnada seker tekrar sertlesecektir endise etmeyin su kaynamaya baslayinca seker yavas yavas eriyecek, seker eridiginde vanilya sekerinide ilave edip cok az su ile actiginiz nisastayi yavas yavas ekleyin ve 2-3 dakika daha kaynatip sogumaya birakin.

Simdi gecelim en son isleme soguyan pandispanyayi ortadan ikiye veya üce kesin ve üst katini servis tabagina alin ic kremasindan biraz sürün ve ister damla cikolata isterseniz benim gibi kirilmis cikolata cipsi kremanin üzerine serpistirin diger keki üzerine kapatin ve eger üce böldüyseniz tekrar kremadan sürün ve cikolata serpin ve en son kekide düzgünce üzerine yerlestirin.Simdi krema ile her yerini esit sekilde kaplayin ve buzluga kaldirin krema biraz donmali.

Simdi pastayi buzluktan cikarip üzerine dikkatlice karamel sosunu gezdirin ve resimde gördügünüz gibi krema ve cikolata cipsi ile süsleyin en az iki saat buzdolabinda durduktan sonra servis yapin… Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s