ORMAN MEYVELI YAS PASTA

10418850_1064552173573969_7747099111875498221_n

Selamun Aleyküm Dostlarim

Uzunca bir aradan sonra Kermes icin yaptigim Pastam ile karsinizdayim. Bu kadar ara vermemin sebebi evimize katilan yeni bir can yeni bir nefesdir evet 3 ay önce bir kizim daha oldu Feyza nurum dünyaya gözlerini acti…

Oglum 13 kizim 10 yasinda ve 10 sene sonra aramiza katilan bu kücük insan hayatimiza nese katti veren Allaha sükürler olsun:)

Yogun bir ilgi ve cok övgüler alan bu pastamin tarifi tamamen bana aittir hatta komsum aysede yemis ve bana dediki: ”uzun zamandir böyle lezzetli bir pasta yememistim hacer abla ”

ee artik bu kadar övgüyü duyduktan sonra sizde denersiniz dimi canlar 😉

haydi buyurun tarifime…

ORMAN MEYVELI YAS PASTA

MALZEMELER

Pandispanya (keki) icin :

4 adet yumurta

1 su b. seker

1 su b. un tepeleme

1 paket kabartmatozu

1 paket vanilya

1 fiske tuz

Ic kremasi icin :

3 su b. süt

1 su bardagindan 1 parmak eksik un

10 yemek k. seker

1 paket vanilya

1 yemek k. tereyagi

Ici icin :

karisik orman meyvesi ben buzluktan kullandim

Kirmizi sosu icin :

1 kase orman meyvesi

2-3 yemek k. seker tepeleme

1 su bardagindan bir parmak eksik su

1 yemek k. silme nisasta

üzeri icin:

500 ml. krema

2 yemek k. seker

2 paket vanilya

2 paket krema sertlestirici

ve süslemek icin orman meyvesi ve cilek

YAPILISI

Öncelikle pandispanya icin yumurtayi ve sekeri bir kaba alin bir fiske tuz ekleyerek 5-10 dakika boyunca cirpin yumurta iyice köpürüp krema halne gelene dek daha sonra un,kabartmatozu ve vanilya sekerini eleyerek buna ekleyin ve artik mikser kullanmayin spatula ile iyice karistirin tabanina yagli kagit serilmis kelepceli 26 cm lik yuvarlak kaliba karisimi yayin ve tezgaha 2-3 defa hizlica vurun bunu yapmamizin sebebi esit yayilsin ve kabarciklar sönsünki esit kabarsin diye. Önceden isitilmis 170 dereceli firinda üzeri kizarana kadar pisirin sogumaya birakin.

Bu arada ic kremasini hazirlayin bunun icin süt, un ve sekeri kücük bir tencereye alin ve iyice cirpin sürekli karistirarak göz göz kaynayincaya kadar pisirin altini kapatin ve hemen tereyagi ve vanilya sekerini ilave edin ve yag eriyene kadar cirpin bunuda soguyana kadar ara ara karistirin.

Simdi soguk kremayi bir kaba alin ve icine seker, vanilya ve krema sertlestiriciyi ilave edip mikserin en yüksek ayarinda koyulasana kadar cirpin ve buzdolabina kaldirin.

Üzerine gezdireceginiz kirmizi sos icin orman meyvesini ufak bir tencereye alin üzerine sekeri ve suyu ilave edin kaynamaya birakin 15 dakika boyunca orta ateste kaynatin ve süzüp tekrar ocaga alin nisastayi cok az suyla acin ve yavas yavas karistirarak ilave edin bir iki tasim daha kaynatip ocaktan alin ve sogumaya birakin.

pasta

Simdi gecelim en son isleme soguyan pandispanyayi ortadan ikiye kesin ve üst katini servis tabagina alin ic kremasindan biraz sürün üzerine meyveleri serpistirin heryerine gelecek sekilde ve tekrar ic kremadan üzerine sürün sonra diger keki bunun üzerine düzgünce yerlestirin.

11297694_1065658513463335_747230790_n

Simdi krema ile her yerini esit sekilde kaplayin ve buzluga kaldirin krema biraz donmali. Süsleme icin kremayi yildiz uc taktiginiz sikma torbasina koyun ve pastayi buzluktan alip resimde gördügünüz sekilde üzerine gül sekilleri yapin ve tekrar buzluga kaldirin biraz daha donsun. En son üzerine meyveleri yerlestirip sosunu yavasca döküp buzdolabina kaldirin en az iki saat bekletip servis yapin afiyet olsun….

Reklamlar

4 thoughts on “ORMAN MEYVELI YAS PASTA

  1. MasaAllah subhanAllah ne güzel bir haber bu,Allah anali babali büyütsun vatana millete anaya babaya hayirli bir evlat olsun insaAllah.
    Pastanda nefis olmus ellerine saglik 👏👏

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s