ORMAN KEBABI

10726516_932918616737326_1221695751_n

Allahin selami üzerinize olsun canlar…

Bugün sizlerle paylasacagim tarif canim anneme aittir, cok lezzetli bir ana yemektir görüntü olarak patatesli bezelye yemegine benzesede kesinlikle tadi cok farkli oluyor… muhtesem bir lezzet mutlaka deneyin

ORMAN KEBABI 

MALZEMELER

250-300 gr. kadar kusbasi et

1 adet sogan

4-5 adet sivribiber

4-5 adet havuc

3 adet orta boy patates

1 konserve bezelye

tuz, kekik ve kirmizi pulbiber

ormankebabi

ormank

YAPILISI 

Sogani kücük küp seklinde dograyin ve siviyagda biraz kavurun, küp seklinde dogradiginiz havucu ilave edip kavurmaya devam edin. Simdi etini ilave edip karistirin ve biraz su ilave edip altini orta atese alip pismeye birakin. Diger yandan patatesleri küp seklinde dograyip siviyagda kizartin ve kenara alin. Et pisince küp seklinde dogranmis sivri biberi ilave edip biraz su ilave edip biberler yumusayana kadar pisirmeye devam edin. Son olarak patates ve bezelyeyi ekleyin baharatlarini ilave edin kekigi biraz bol olsun ben 1 yemek k. kadar ilave ettim tuzunuda ayarlayin ve biraz daha su ilave edin ama suyu cok fazla olmasin ve 5 dakika daha kaynatip kenara alin servis yapin…Afiyet olsun

Reklamlar

One thought on “ORMAN KEBABI

  1. Geri bildirim: IFTAR MENÜSÜ 8 | Tatli Yiyelim Tatli Konusalim

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s