BAHARATLI KITIR EKMEK ( KRUTON )

10723092_932918256737362_240166841_n

Gecenlerde Domates corbasinin tarifini verdigimde, kruton kitir ekmeginde tarifini verecegime söz vermistim. Benim usaklar bu ekmekcikleri cok seviyor hatta corba olmasada cips gibi yiyorlar 🙂 gercekten cokda lezzetli oluyor hemde evdeki bayat ekmekleri degerlendirmenin cok pratik ve lezzetli bir yolu. Bu krutonlari bir kavanoza koyun 2-3 hafta hic bisey olmuyor… ben en cok domates ve terbiyeli mercimek corbasi ile servis yapmayi seviyorum… üstelik salatalarada cok yakisiyor.

O zaman ne yapiyoruz ekmekleri cöpe atmiyoruz benim bu tarifimi uyguluyoruz arkadaslar 😉

BAHARATLI KITIR EKMEK ( KRUTON )

MALZEMELER

1 somun ekmegi büyüklügünde bayat ekmek ( istediginiz cesit )

2-3 dis sarmisak

1 cay b. zeytinyagi

1 tatli k. karabiber

1 tatli k. kirmizi pulbiber

1 tatli k. tuz

1 yemek k. nane veya kekik ( istege bagli )

YAPILISI

Ekmekleri kücük küp seklinde dograyin ve bir firin tepsisine alin. Bir kaseye zeytinyagini ve ezilmis sarmisagi koyun baharatlari ve tuzunuda ilave edip iyice karistirin, bu karisimi ekmeklerin üzerine döküp iyice harmanlayin. Ekmeklerin her yerine baharat karisimi geldiyse 175 dereceli firina verin ve ekmekler iyice kuruyana kadar firinda birakin ara ara karistirin. Krutonlariniz hazir,simdi soguyunca bir kavanoza koyun ve dilediginiz gibi ister corbada ister salatada istersenizde cips olarak tüketin… Afiyet olsun

Reklamlar

One thought on “BAHARATLI KITIR EKMEK ( KRUTON )

  1. Geri bildirim: SOGAN CORBASI (FRANSIZ USULÜ) | Tatli Yiyelim Tatli Konusalim

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s