KIYMALI AY CÖREGI

961300_814623341900188_1528001361_n

Selamun Aleyküm degerli Kardeslerim…

Hepinize huzurlu, mutlu, saglikli, kazasiz belasiz bir pazar günü diliyorum…

KIYMALI AY CÖREGI 

MALZEMELER 

Hamuru icin :

6 su b. un

1 adet yumurta

1/2 paket maya

1 paket margarin ( oda sicakliginda yumusamis )

1 adet haslanmis rendelenmis büyük boy patates

1 yemek k. seker

1 tatli k. tuz

1/2 su b. su

Ic malzemesi icin: 

500 gr. kiyma

2 adet büyük boy sogan

1 adet haslanmis rendelenmis büyük boy patates

1 tutam maydanoz

tuz, kirmizi pulbiber, karabiber

aycöregi

YAPILISI

Öncelikle kücük bir kaba maya, seker ve suyu koyup mayayi eritin. Diger tarafta bir kaba yumurta ve margarini alip iyice karistirin ve unun yarisini döküp karistirmaya devam edin, patateside ilave edip unun diger yarisini tuzu, ve mayali karisimida ilave edip güzelce yogurun ve hamuru dinlenmeye birakin. Bu arada ic harcini hazirlayin kiymayi bir tavaya alip kavurun sogani ince kiyin ve kiymaya ilave edip kavurmaya devam edin bu esnada kiymaniz yagsiz ise biraz siviyag ekleyin, baharatini maydanozunu ve patateside ilave edip kenara alin ve karistirin harci sogumaya birakin. Simdi hamurdan ceviz büyüklügünde bezeler yapin ve her bezeyi kahve fincani tabagi büyüklügünde acin ve bir ucuna kiymali harctan koyup ay sekli verin ve yagli kagit serilmis tepsiye dizin üzerine yumurta sarisi sürün ve catalla cizikler cizin cörek otu serpip önceden isitilmis 200 dereceli firinda üzeri kizarana kadar pisirin… Afiyet olsun

Reklamlar

One thought on “KIYMALI AY CÖREGI

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s