KURBAN KAVURMASI NASIL YAPILIR

10716078_927293493966505_221185935_n

Degerli dostlarim insallah bu mübarek Kurban Bayraminda da bütün et girmeyen evlere et girmis ve et alacak durumu olmayan bütün ailelerde nasiplenmistir…

Simdi sizlerle annemin yaptigi sekilde kavurma tarifi paylasmak istiyorum Rabbim agiz tadiyla ve saglikla yemeyi hepimize nasip etsin.

KURBAN KAVURMASI NASIL YAPILIR

1 kilo et icin yaklasik 150-200 gr ic yagi kullanilacak. Öncelikle kurban etimizi kücük küp seklinde dograyalim ve iyice kizdirilmis tencereye ilave edelim, tencereyi kizdirmamizin sebebi etin mühürlenmesi icin cünki bu sekilde et cok fazla suyunu salmayacagi icin daha lezzetli ve yumusak olacaktir.Eti kizgin ateste suyunu iyice salana kadar kapagini kapatip pisirelim, et suyunu salip rengi dönünce orta dereceli ateste kapagi kapali ara sira karistirarak kavuralim ( bu islemi hizlandirmak icin isterseniz düdüklü tencere kullanabilirsiniz ) eger suyunu cekerse ve etler henüz pismemisse kaynar (su soguk olmasin kesinlikle) ekleyelim. Bu esnada ufak bir tencerede ic yagini iyice eritelim iyice fokurdasin sonra icindeki kikirdaklari ayiralim ve pisen etin icine ilave edelim bu asamada tuzunu ekleyelim ve biraz daha kavuralim tuzunu en son eklememizin sebebi etin sertlesmemesi acisindan cünki eger tuzu bastan ilave edersek et sert olur ve gec piser.

Kurban Kavurmamiz hazir Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s