ADANA KEBABI

10407399_849098081786047_4212120151421118243_n

Resim biraz bulanik cikmis ama artik idare edin, insallah birdaha sefere daha güzel bir resim cekip güncellerim…

Adana kebabini hemen hemen herkes cok sever, fakat evde yapilan tarifler disardaki lezzeti tutmaz… benim tarifimle lonkantalardaki lezzetin aynisini yakalayacaginizin garantisini veriyorum… Yaz geldi mangal sezonu basladi artik mangal cesitlerinizin yaninda adanada mutlaka yer almali…

söylemesi benden denemesi sizden canlar  😉

 

ADANA KEBABI

 

MALZEMELER

1 kilo yagli kiyma

2 dolu dolu yemek k. aci biber salcasi

1 tepeleme tatli k. kimyon

1 tatli k. kirmizi pulbiber

tuz

 

YAPILISI

Bütün malzemeleri bir kaba alip iyice yogurun malzemeler birbirine iyice yapisana kadar ve buzdolabinda dinlendirin en az 1 saat, daha sonra tekrar yogurun ve limon büyüklügünde kiymadan alip sislere ince bir sekilde dizin elinizi suya batirip sekil verin ve biraz daha dinlendirip izgarada pisirin ( dikkat edin kurumasin ) ve lavas ekmegi marul, sogan ve domatesle servis yapin…Afiyet olsun

1959487_849098465119342_8342334707933337285_n

 

 

 

 

 

Reklamlar

One thought on “ADANA KEBABI

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s