SEBZELI TAVUKLU CIN MAKARNASI

10155877_814617471900775_1610025958957232421_n

Yaklasik 2 aydir bir Lokantada calisiyorum  degerli Dostlarim, bu 4 ayligina gecici bir is ama inanin bu süre zarfinda sefimizden cok seyler ögrendim, Avusturya mutfagini ve yemek yapilirken dikkat edilmesi gereken önemli püf noktalarini vesaire vesaire… Biliyorsunuz yemek yapmayi cok seviyorum yabanci mutfaklarada ilgim büyük, ne yapsak dikkatle takip ediyorum hosuma giden biseyde olunca hemen resmini cekip tarifini aliyorum 🙂 arada birde italyan, cin ve diger dünya mutfaklarindan yemekler pisiriyoruz… Simdi sizlerle paylasacagim tarifte cin mutfagina ait ama sefimiz birazda kendine göre ayarlayarak yapti ve görüntüsü müthisti ben yemedim ama yiyen müsterilerden bazilari mutfaga gelip bize tesekkür ettiler bu kadar lezzetli bir yemek hazirladigimiz icin 🙂

yani eger cin mutfagini seviyorsaniz deneyin derim 😉

 

SEBZELI TAVUKLU CIN MAKARNASI

 

MALZEMELER

1 paket spaghetti ( cubuk makarna )

2 adet tavuk gögsu

1 adet pirasa

2 adet kabak

3-4 tane havuc

biraz kereviz

biraz lahana

biraz brokoli

biraz karnabahar

 

Tatli Eksi sosu icin :

1 dilim ananas konservesi

2 yemek k. nisasta

4 yemek k. ananas konservesindeki su

4 yemek k. su

3 yemek k. seker

1 yemek k. soya sosu

4 yemek k. limon suyu

2 dis sarmisak

2 yemek k. ketcap

1 yemek k. domates salcasi

Bu sos malzemelerini mixer veya blendirdan gecirin.

 

Ayriyetten sos icin:

1 adet sogan

2 dis sarmisak

1 adet kirmizi carliston biber

1/2  yesil carliston biber

3 dilim ananas konservesi

5-6 adet domates

Bunlarda minik küp seklinde dogranacak.

 

 

YAPILISI

Öncelikle bütün sebzeleri sos icin olanlar haric kibrit seklinde ve inceliginde dograyin ve biraz siviyagda tuz ve karabiber ile kavurup bir kenara alin. Simdi makarnayi haslayip (aldente olacak) süzün ve soguk suyla iyice soguyana kadar yikayin birakin bir kenarda süzülsün. Daha sonra tavuk etlerini parmak uzunlugunda serit halinde kesin ve onuda biraz siviyagda tavada rengi hafif kizarana kadar kavurun tuz ve karabiber ekleyip kenara alin. Simdi sosu hazirlamak icin ayri bir tencere alin ve biraz siviyagda önce sogani kavurun, ardindan biberleri ilave edin sonra domatesleri ve ananasi ekleyip kaynamasini bekleyin, kaynamaya baslayinca püre haline getirdiginiz sos malzemesini tencereye ilave edin nisasta sayesinde koyulasacaktir kaynamaya basladiginda tadini kontrol edip biraz tuz ve karabiber ve dilerseniz et bulyon ilave edin bir iki tasim daha kaynatinca kenara alin. Servis yapmadan önce teflon bir tavayi ocaga alin ve biraz tavuk etinden biraz sostan biraz makarna ve sebzelerden tavaya koyup biraz kavurun ve servis tabagina alin üzerine kiyilmis maydanoz serpistirin… Afiyet olsun

 

 

 

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s