KREMALI PORTAKALLI REVANI

75907_765809423448247_2143143618_n

Rahman ve Rahim olan Allah’in adiyla

“Bilesiniz ki, kalpler ancak Allâh’ı anmakla huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28)

 

Ey Ulu Rabbim! bizi Sana layık kullar et

Habibine layık ümmet  et.

Ey Rahman,Rahim ve Kerim olan Allah’ım!

Bizlere rahmet kapını,tövbe kapını  aç

Bize acı,bize amellerimizle değil lutfunla muamele eyle.

Ey merhametlilerin merhametlisi olan Rahmanım!

Kalbimizde Senin aşkını büyüt,

Büyüt ki,Yunus gibi yanalım.

Bizi Sana ulaşılacak yolu yakın et.

Kilitlenmiş ellerimizi sana açılan dua et.

Allah’ım Sana yaklaşmamıza engel olan günahlarımızı kaldır.

Sana gelen yollardaki dikenleri gül et.

Allah’ım dilimi Sana yakarışımzın lezzeti

Sözümüzü Senin hoşnutluğunun serveti,

varlığımızı sonsuz lutfunun demeti eyle!

Ey Rabbim! bilmediğim şeyi Senden istemekten Sana sığınırım.

Eğer bize mağfiret etemez ve merhamet etmezsen,

Hüsrana uğrayanlardan oluruz.

Mevlam! Sen Bahşedensin,ben ise dilenci;

Dilenciye Bahşedenden başka kim merhamet eder?

Ey Rabbimiz bizleri dua edememe illetinden koru,

Cümlemizi rızana ve cemaline ermek dileğiyle korku ve ümitle,

gece ve gündüz sana dua edip yalvaran kullarından eyle.

Ey Kadir olan Allah’ım! Bize rızanı kazanacak yolları göster

Günahlardan uzak bir hayatla rızıklandır.

Biz seni çok seviyoruz Allah’ım! Kusurlarımıza rağmen sende bizi sev.

Amin Amin Amin

 

Degerli kardeslerim bu güzel duaya amin dedikten sonra gelelim dün misafirlerim icin yaptigim Kremali Portakalli Revani tarifine…  Ne yapsam ne etsem diye düsünürken söyle evde ne var ne yok diye bi göz attim meyve tabaginda portakallari görünce dogaclama biseyler cikti ortaya ama sonuc süper oldu cokda pratik…. zaten ben kendim uydurup biseyler yapinca sanki daha bi lezzetli oluyor  😉 mutfakla cok ugrasinca insan zamanla neyin neye yakisacagini anliyabiliyor yani sizlere sadece sunu söyleyebilirim mutlaka denenmesi gereken bir tarif….

 

KREMALI PORTAKALLI REVANI

 

MALZEMELER

4 adet yumurta

1 su b. seker

1 portakal kabugu rendesi

1 adet portakalin suyu

1 cay b. siviyag

1 su b. irmik

1 su b. un

1 paket kabartma tozu

 

Üzeri icin :

250 ml. sivi krema ( Schlagsahne )

250 gr. mascarpone

 

Serbeti icin :

2,5 su b. seker

2,5 su b. su

3-4 damla limonsuyu

1517822_765809136781609_284246744_n

YAPILISI

Öncelikle serbeti hazirlayin bunun icin seker ve suyu bir tencereye alin ve 10 dakika kaynatin sonra limonsuyunu ekleyip bi 10 dakika daha kaynatin ve sogumaya birakin. Bu arada yumurta ve sekeri bir kapta iyice cirpin sonra kalan malzemeleride ekleyip cirpmaya devam edin kek kivaminda bir hamur hazirlayin, yaglanmis revani borcamina hamuru esit sekilde yayin ve önceden isitilmis 190-200 derecedeki firinda üzeri kizarana kadar pisirin. Revaniyi firindan cikarin ve soguk serbeti hemen dökün. Diger yandan kremasi icin sivi kremayi bir kaba alip koyulasana kadar cirpin ve mascarponeyide ekleyip bir kez daha cirpin. Revani tamamen soguyunca üzerine esit sekilde kremasini yayin ve portakal dilimleriyle süsleyip servis yapin… Afiyet olsun

 

 

 

 

 

 

Reklamlar

4 thoughts on “KREMALI PORTAKALLI REVANI

  1. Geri bildirim: BAYRAM TATLILARI 1 | Tatli Yiyelim Tatli Konusalim

  2. Geri bildirim: IFTAR MENÜSÜ 2 | Tatli Yiyelim Tatli Konusalim

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s