SÜTLÜ INCIR TATLISI ( DOLMASI )

1525249_763376823691507_495372150_n

Allahin selami üzerinize olsun canlar…

Bu nefis incir dolmasini canim annem yapmis, muhtesem görünüyorlar öyle degilmi eminim tadida süperdir…

denemek isteyenler icin iste annemin tarifi…

 

SÜTLÜ INCIR TATLISI ( DOLMASI )

 

MALZEMELER

20 adet incir

1 su b. süt

4 yemek k. seker

1/2 yemek k. tereyagi

1 su b. biraz irice cekilmis ceviz

 

süslemek icin : kaymak

 

YAPILISI

Öncelikle incirleri sicak suya koyup 1 saat kadar bekletin, simdi suyunu süzüp incirlerin sap kisimlarini kesin ve parmaginizla yavas yavas ortasini acin. Cevizi sekerle karistirin ve incirleri bununla doldurun tepsiye yerlestirin sonra 1 kasik daha seker üzerlerine serpistirin. Sütü isitin ve tereyagini ilave edip eriyene kadar karistirin bunuda incirlerin üzerine gezdirin ve 175 dereceye ayarli firinda yaklasik 30-35 dakika pisirin. Soguduktan sonra kaymak esliginde servis yapin… Afiyet olsun

68335_763376963691493_1987996147_n

 

 

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s