KÖSTEBEK PASTA

1521531_763081313721058_49154649_n

Selamun Aleyküm degerli Dostlarim…

Bugün oglusumun dogumgünü 12 yasina girdi Serhatim… nede cabuk geciyor zaman daha dün gibi hatirliyorum onu ilk kucagima aldigim günü… ne tuhaf 12 yil ne kadarda cabuk gecti…

Rabbimden dilegim öncelikle hayirli bir kul olmandir yavrum, Allahim sana saglikli mutlu uzun ömürler versin… Hak Teala’nin bana verdigi en güzel hediyerlen birisin seni cook seviyorum kuzum…

 

Simdi sizlerle hemen hemen herkesin bildigi bir tarifi paylasmak istiyorum, tarif tamamen bana aittir hazir satilan köstebek pastalarin kremasindaki muz aromasini muzlu jöle ile yakalamayi basardim  😉 umarim sizlerde benim yaptigim sekilde yapar ve begenirsiniz…

 

KÖSTEBEK PASTA

 

MALZEMELER

Pandispanyasi icin :

5 adet yumurta

200 gr. seker ( tepeleme 1 su b. )

1 fiske tuz

 

25 gr. pasta kakaosu ( 3 tepeleme yemek k. )

 

80 gr. un ( tepeleme 1 cay. b )

 

80 gr. nisasta ( tepeleme 1 cay b.  )

 

1 cay k. kabartma tozu

 

6 yemek k. sicak su

 

Kremasi icin :

750 gr. schlagsahne ( sivi krema )

3 paket sahnefest ( krema sertlestirici )

2 yemek k. seker

2 yemek k . muzlu jöle ( toz halinde )

3 paket vanilya sekeri

4 yemek k. cikolata parcaciklari

 

ve 3 adet muz

 

YAPILISI

Öncelikle pandispanyayi hazirlayin bunun icin bir kaba yumurta aklarini ayirip bir fiske tuzla kar haline gelene kadar cirpin ve baska bir kabta yumurta sarilari, seker ve sicak suyu birlikte iyice krema kivamina gelene kadar cirpin, daha sonra diger malzemeleri ölcüp birlestirip eleyerek yumurta sarisina ekleyip bir kez daha dikkatlice cirpin sonra yumurta akini bir spatula yardimi ile dikkatlice bu karisima ekleyip karistirin ve yaglanmis unlanmis yuvarlak kelepceli kaliba bosaltin ( Kelepceli kalibin kenarlari yaglanmiyacak yoksa cöker ) simdi önceden isitilmis 175 dereceli firina verin ( orta katina ) ve firinin kapagini kesinlikle acmadan 45 dakika pisirin, simdi firini kapatip bu sekildede kapagi kesinlikle acmadan 30 dakika daha bekletin ( firinin kapagini kesinlikle acmamaniz gerekiyor bu tarif cok nazik oldugundan bir anlik bir acmada bile hemen cöker ) simdi pandispanyayi firindan cikarin ve ilinmaya birakin, biraz ilininca kenarlarini kelepceden bir bicak yardimi ile ayirip kelepceyi cikarin ve iyice sogumaya birakin.

tof

tofi

Diger yandan kremasini hazirlayin bunun icin soguk olan sivi kremalari bir kaba alin ve cikolata parcaciklari haric diger malzemeleride ekleyip koyulasana kadar cirpin en son cikolata parcaciklarini ekleyip bir kere karistirip kenara alin.

köste

Simdi sogumus olan keki resimde gördügünüz sekilde bir kasik veya bir bicak yardimi ile dikkatlice oyun ( fazla oymayin yoksa alti delinir ) ve sekerli sütle keki iyice islatin sonra uzunlamasina ikiye böldügünüz muzlari bu bosluga yerlestirin ve kremayida üzerine kubbe seklinde sürün.

köstebekp

Cikardiginiz kek parcalarini robottan cok incelmiyecek sekilde gecirin ve kremanin heryerine kek parcalarini serpin biraz elinizle bastirarak. Bir gece buzdolabinda bekletip servis yapin… Afiyet olsun

1555324_763081377054385_799454792_n

 

 

 

 

Reklamlar

2 thoughts on “KÖSTEBEK PASTA

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s