BADEMZADE

1560760_761245570571299_850056674_n

Selamun Aleyküm Kardeslerim… aksaminiz hayr olsun

Sizlerle simdi bugün yedigim bu muhtesem tatlinin tarifini paylasmak istiyorum… Sevgili arkadasim Fatos bizler icin yapmis ellerine saglik canim benim hersey muhtesemdi özelliklede bu tatliya bayildik bir yiyen birdaha yedi umarim sizlerde dener ve begenirsiniz…

iste tarifi…

 

BADEMZADE

 

MALZEMELER

4 adet yumurta

1 su b. tozseker

1 su b. hindistancevizi

1 su b. tirnak badem

1 su b. galeta unu

1 su b. siviyag

1 paket vanilya sekeri

1 paket kabartma tozu

 

Serbeti icin :

2 su b. seker

2,5 su b. su

 

Kremasi icin :

1 kilo süt

4 yemek k. un

1 yumurta

1 su b. pudra sekeri

2 paket vanilya sekeri

1 yemek k. tereyagi

 

YAPILISI

Öncelikle yukardaki malzemelerden kek kivaminda bir hamur cirp ve yaglanmis dikdörtgen borcama dök ve 180 derecede pisir. Bu arada serbetini hazirla ve sogumaya birak, firindan cikan keke soguk serbet dök. Diger yandan kremasi icin süt, un ve yumurtayi tencereye al ve kaynayana kadar sürekli cirparak pisir ve ocaktan alip diger malzemeleri ekle ve iyice mikserle cirp bunuda kekin üzerine yay ve üzerini hindistan cevizi ve badem ile süsleyip soguduktan sonra servis yap….Afiyet olsun

1551550_761245400571316_1206023215_n

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s