CAKE POPS

 

11216202_1059944794034707_1194953129_nCAKE POPS

 

MALZEMELER

3 adet yumurta

1 su b. süt

1/2 su b. seker

1 su b. siviyag

1 paket vanilya sekeri

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilyali pudding tozu

yeteri kadar un

( Veya hazir kek kullanabilirsiniz )

 

Ayrica: 1 sise sarelle yada nutella ( 400 gr. )

Bulamak icin : beyaz ve bitter cikolata

üzeri icin : farkli sekerlemeler

yeterince lolipop cubugu veya cöp sis

YAPILISI

Bütün kek malzemesini bir kaba alip cirpiyoruz yavas yavas un ekleyerek koyu tahin kivaminda bir hamur hazirliyoruz ve yaglanmis firin tepsisine yayip önceden isitilmis 180 dereceli firinda pisiriyoruz ve sogumaya birakiyoruz. Kek soguduktan sonra bir kaba aliyoruz ve elimizle iyice parcalayip sarelleyide ekleyip iyice yoguruyoruz sonra ceviz buyuklugunde parcalar alip yuvarlayip yagli kagit serilmis tepsiye diziyoruz ve 1 saatligine buzluga kaldiriyoruz. Bu arada cikolatalarimizi ayri ayri benmari usulü eritiyoruz…cakepopslari buzluktan cikariyoruz ve cubugu önce cikolataya batirip cakepopsa batiriyoruz, bu islemi bütün cakepopslar bitene kadar yapiyoruz. Simdi gelelim süslemeye cakepopslari cubugu ile alip önce benmari usulü erittigimiz cikolataya batirip sonrada  fazla cikolatasi akmasi icin saga sola cevirin ve üzerine sekerleme serpistirip bir styrofora saplayin bütün cakepopslar bitene kadar bu isleme devam edin ve iyice donduktan sonra servis yapin… Afiyet olsun

11198489_1059944900701363_1062076832_n

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s