KIYMALI HAMUR CORBASI

1545152_756859454343244_228925374_n

Selamun Aleyküm Dostlarim…

Hepinize hayirli huzurlu, mutklu bereketli ve bol ibadetli bir hafta gecirmenizi diliyorum…

Simdi sizlerle paylasacagim bu enfes corbayi annecigim sIk sIk yapardi cok lezzetli hemde cok kolay, mesela elinizde sehriye olmadiginda bu sekildede yapabilirsiniz… Ben nedense bugüne kadar yapmamistim evde sehriye olmayinca aklima geldi ve hemen yapayim dedim cocuklar cok begendiler sanirim bundan sonra soframizda sIkca yer alacak…

sizlerde denemek isterseniz iste tarifim…

 

KIYMALI HAMUR CORBASI

 

MALZEMELER

1 su b. un

tuz

yeterince su

 

biraz kiyma

2 yemek k. siviyag

1 yemek k. domates salcasi

1 tatli k. biber salcasi

1 yemek k. nane

1,5-2 litre kadar su

tuz

corba

YAPILISI

Öncelikle unu bir kaba alin ve biraz tuz serpin, daha sonra azar azar su ilave ederek cok sert bir hamur yogurun ve hamuru buzluga koyun. Diger yandan siviyagi tencereye alin ve kiymayi koyup kavurun salcasini ve nanesini ekleyip kavurmaya devam edin simdi suyunu ilave edin ve tuzunu ayarlayip kaynamaya birakin. Su kaynayinca hamuru buzluktan alip un serpilmis bir kaba rendeleyin ve un serperek karistirinki birbirine yapismasin, hamurlari kaynayan suya ilave edip 5-10 dakika daha orta ateste kaynatip kenara alin ve servis yapin… Afiyet olsun

 

 

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s