CIKOLATALI PORTAKAL AROMALI CUPCAKE

1545985_756159094413280_366595802_n

Sevgili dostlarim…

Bu güzel vede leziz cupcake’leri sevgili komsumun hamarat mi hamarat olan gelini Bahar yapmis ve kayinvalidesine gelirken getirmis, banada tatmak nasip oldu… inanin o kadar harika bir tadi vardiki anlatamam. Ben taifini isteyince resimleriyle beraber tarifinide verdi sagolsun…. Gercekten muhtesem bir lezzetti baharcim ellerine emegine saglik

Mutlaka denemenizi tavsiye ederek tarifini ekliyorum…

Not : kekin tarifi bana aittir Bahar istenilen bir kakaolu kek dedi bende bu tarifi uygun gördüm 😉

 

CIKOLATALI PORTAKAL AROMALI CUPCAKE

 

MALZEMELER

2 adet yumurta

150 gr. seker

1 p. vanilya sekeri

125 gr. tereyagi ( oda isisinda )

2 yemek k. kaynar su

2 yemek k. pasta kakaosu

150 gr. un

1 tatli k. kabartma tozu

1/2 tatli k. karbonat

1 fiske tuz

100 gr. schmand ( sauerrahm )  Türkiyede yasayanlar labne peynir kullanabilir

 

Üzeri icin : ( Frosting )

350 ml. schlagsahne ( sivi krema )

600 gr. bitter cikolata

2 yemek k. bal

1 yemek k. tereyagi

1 adet portakal kabugu rendesi

3 yemek k. portakal suyu

 

YAPILISI

Öncelikle oda isisinda iyice yumusamis tereyagini sekerle birlikte iyice cirpin daha sonra yumurtalari teker teker ilave edip cirpmaya devam edin. Cirpma islemi devam ederken 2 yemek k. kaynar suyu ilave edip cirpmaya devam edin. Bu arada diger malzemeleri schmand haric bir kaba alin ve karistirin, bunuda yumurtali karisima ekleyip tekrar cirpin en son schmandi ekleyip bir kez daha cirpin ve karisimi muffin kagidi koydugunuz 12 lik muffin kalibina esit sekilde paylastirin ve önceden isitilmis 175 dereceli firinda yaklasik 20-25 dakika pisirin kekin birine kürdan batirin eger kürdan temiz cikarsa pismis demektir simdi firindan alin ve sogumaya birakin.

1517688_756159047746618_300813054_n

Bu arada üzerinin kremasini hazirlayin. Bunun icin sivi kremayi ocaga alip kaynatin ve kenara alin sonra kücük kücük kestiginiz veya kirdiginiz cikolatayi icine ekleyin ve karistirin cikolata biraz eriyince diger malzemeleride ekleyip cikolata tamamen eriyene kadar karistirmaya devam edin, sonra mikserle 3 dakika kadar yüksek ayarinda cirpin ve agzini kapatip buzdolabina kaldirin. Eger aceleniz yoksa bu sekilde 1 gece bekletirseniz daha iyi sonuc alirsiniz ama eger isiniz aceleyse yaklasik 1 saat beklettikten sonra buzdolabindan cikarin ve mikserin en yüksek ayarinda tekrar cirpin 5-10 dakika kadar ve eger cok civiksa tekrar buzdolabina koyun degilse sogumus olan cupcakeleri bununla dilediginiz gibi süsleyin ve servis yapin… Afiyet olsun

cupcake

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s