KRUVASAN POGACA

1479458_735798836449306_1124627710_n

Degerli Kardeslerim…

Iste sizler icin yine muhtesem bir pogaca tarifi geliyor…

Canim eltim sevda deneyince cok begenmis ve hemen tarifini almis yapincada resimleyip bana yolladi sagolsun banada sizlerle paylasmak düstü tabi ellerine saglik canim benim muhtesem görünüyorlar…

insallah en kisa zamanda bende elticimin övmekle bitiremedigi bu pogacalari deniycem…

sizlerde denemek isterseniz iste tarifi…

 

KRUVASAN POGACA

 

MALZEMELER

2 su b. ilik süt

yarim su b. siviyag

1 paket yas maya

1 tatli k. tuz

1 yemek k. seker

alabildigi kadar un

 

aralarina sürmek icin : eritilmis tereyagi ( yaklasik 1 paket )

 

ici icin :

Peynir ve maydanoz

(isterseniz sürme cikolata da kullanabilirsiniz)

1465368_735798756449314_312233237_n

YAPILISI

Yukardaki malzemelerle yavas yavas un ilave ederek kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun ve 1 saat mayalanmaya birakin. Daha sonra hamurdan 16 esit büyüklükte beze alin ve 8 tanesini servis tabagi büyüklügünde acin her birinin arasina tereyagi sürün yalniz en üsttekine sürmeyin ve buzdolabina kaldirin, bu buzdolabinda beklerken diger 8 tane bezeye ayni islemi yapin ve bunu da buzdolabina koyun. Simdi ilk actiginiz hamuru alip acabildiginiz kadar ince acin ve pizza dilimi seklinde 10 veya 12 parcaya bölün ve harctan hamurun enli olan kismina koyup kenarlarini ice dogru hafif kivirip sarin ve ay sekli verip yaglanmis veya yagli kagit serilmis tepsiye dizin üzerine yumurta sarisi sürüp önceden isitilmis 220 dereceli firinin orta katinda üzeri kizarana kadar pisirin ve servis yapin… Afiyet olsun

 

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s