GAZETE BAKLAVASI

100_4835

Selamun Aleyküm degerli Kardeslerim…

Rabbim nasip ederse mübarek Kurban bayramina ulasmamiza 3 gün kaldi, insallah Bayramimiz hayirlara vesile olur ve bol bol paylasimla gecer… kestigimiz etlerimizden ihtiyac sahiplerine dagitalim ve et yeme imkani bayramdan bayrama olan aileleri sevindirelim insallah…

Simdi sizlerle kayinvalidemin yaptigi muhtesem Tatli tarifini paylasmak istiyorum, ben Türkiyedeyken bu muhtesem tatliyi Ramazan bayrami icin hazirlamistik beraber, malesef o telaseden son halinin resmini cekememistim fakat asama asama bütün resimleri mevcut yinede bayrama yakin sizlere fikir olsun diye paylasmak istedim…

 

GAZETE BAKLAVASI

 

MALZEMELER

Baklava hamuru icin : ( ben her cesit baklavayi bu tarife göre yaparim )

1 cay b. siviyag

1 cay b. süt

1/2 cay b. su

1 yumurta sarisi

1 yemek k. yogurt

1 cay k. karbonat ( kabartma tozu da olabilir )

2 damla limon

 

Serbet icin :

4 su b. seker

3,5 su b. su

1 dilim limon

 

acmak icin : misir nisastasi

arasina : iri cekilmis ceviz

üzerine : 1 paket tereyagi ve 1 cay b. siviyag

bakbkl

YAPILISI

Hamur malzemelerini bir kabta birlestirip pürüssüz bir hamur yogurun, bunun icin en kolay yöntem malzemeler birbirine karisinca tezgaha alip güzelce hassil vererek yogurun sonra hamuru 12 esit parcaya ayirip beze yapin ve üzerine nemli bez örterek en az yarim saat dinlendirin. Simdi her bir bezeyi nisasta ile incecik acin ve oklavaya sarin sonra her iki ucundan ortaya dogru büzdürüp oklavadan seklini bozmadan gazete üzerine cikarin ve rulo sekildeki hamuru acip resimde görüldügü gibi uclarini kesip ortasina koyun ve biraz ceviz serpistirip gazete yardimi ile tekrar rulo haline getirin ve üc parmak kalinliginda kesip tepsiye yerlestirin. Diger hamurlarada ayni islemi yapip tepsiye yerlestirin. Diger yandan tereyagini eritin ve üzerindeki tortulari alin icersine siviyagida ekleyip karistirin ve tepsideki baklavalarin üzerine esit olarak dökün 170 dereceli önceden isitilmis firinda altin sarisi rengine gelene kadar pisirin.

Bayramdan 1 gün önce serbetimizi aksamdan kaynatalim ve ilk sicakligi cikinca soguk tatlimiza serbeti döküp bayram günü servis yapalim… Afiyet olsun

 

 

 

Reklamlar

4 thoughts on “GAZETE BAKLAVASI

  1. Cok güzel görünüyorlar:)
    Simdiden
    Bayram sabahlari,demli bir cay,su böregi,bayram sekerleri,seker isteyen cocuklar,kurbanlik hayvanlarin sesleri,bir telas bir kosturmaca.Bayram programlari,kolonya ikramlari,bayram harcliklari,ev gezmeleri,kisa hal hatir sormalar,el öpenlerin cok olsunlar ve daha bir dolu kücük ayrinti.Hayatin üzerindeki ‘pause’ dügmesine dokunun..
    Kisa bir süre icin hayati durdurun.Mutlu bayramlar..

  2. Bu tatlıyı yapmak için gazete KULLANMAYINIZ.Üzerindeki boyalar (mürekkebi) insan sağlığı için zararlıdır.Temiz bir mutfak bezi ya da yazısız boyasız bir kağıt kullanınız.

  3. Geri bildirim: BAYRAM TATLILARI 1 | Tatli Yiyelim Tatli Konusalim

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s