ISPANAKLI PASTA

1237669_695058710523319_1116982563_n

Selamun Aleyküm degerli Kardeslerim…

Hayirli, huzurlu, bereketli, saglikli ve bol ibadetli bir hafta gecirmenizi diliyorum insallah  😉

Bugün sizlerle paylasacagim tarif inanilmaz lezzetli yapmasida oldukca kolay muhtesem bir Pasta tarifidir, annem bunun tarifini yillar önce almisti ve o gün bugündür en sevdigimiz pastalar arasinda yer alir, oglum Ispanagi sevmedigi halde bu pastaya bayilir ve özellikle yapmami ister… inanin bana icindeki ispanagin tadini asla anlamayacaksiniz hatta yesil fistik zannedecekler… bi keresinde kermese yaptigimda herkes fistikli zannetmisti ispanakli diyince tereddütte kalanlar cok oldu ama bi alan bidaha gelip aldi aninda silip süpürdüler 🙂 yani benden söylemesi mutlaka deneyin derim….

Türkiyede yasayanlar icin quark ve schmand’a alternatif olarak labne peyniri diyecem ama nasil olur bilemem isterseniz kremasini daha bol koyup labne miktarini düsürün….

Sevgili kuzen’im yasemin arastirmalari sonucu quark’in ve schmand’in fransa, belcika ve hollanda’da isimlerinin ne oldugunu buldu, cok merak edildigi icin onlarin isimlerinide buraya aktarmak istedim… Quark fransada ( formage blanc ) belcika ve hollandada ( volle plattekaas ) schmand ise fransada ( creme fresh ) belcika ve hollandada ( zure room ) diye geciyormus bilginize…

 

ISPANAKLI PASTA

 

MALZEMELER

Hamuru icin :

3 adet yumurta

1,5 su b. seker

1/2 su b. siviyag

3 su b. un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya sekeri

250 gr. ispanak püresi ( passirter spinat )

 

1. Kremasi icin :

2 kutu sivi krema ( 400 gr. ) schlagsahne

2 paket krema sertlestirici

2 paket vanilya sekeri

2 yemek k. seker

 

2. kremasi icin :

250 gr. 40 % yagli quark

2 schmand

2 yemek k. seker

1 paket vanilya sekeri

ispanakli pasta

YAPILISI

Öncelikle yumurta ve sekeri köpürene dek cirpin sonra ispanak haric diger malzemeleri ekleyip tekrar cirpin malzeme karisinca ispanaginida ekleyip ispanak hamura karisincaya dek cirpmaya devam edin ve yagli kagit serilmis veya yaglanmis tepsiye hamuru esit sekilde yayip önceden isitilmis 180 dereceli firinda pisirin ve sogumaya birakin. Daha sonra 1. krema malzemelerini bir kaba alin ve koyulasana dek cirpin, sonra 2. krema malzemesini ayri bir kabta biraz cirpin ve 1. kremaya ekleyip dikkatlice karistirin. Simdi sogumus olan kekin kenarlarindan ince seritler kesin ve mutfak robotunda iyice cekin, kremayi kekin üzerine esit sekilde yayin ve cekmis oldugunuz ispanak kekini üzerine serpistirin 1 gece buzdolabinda bekletip servis yapin… Afiyet olsun

575659_697520226943834_767182249_n

Reklamlar

15 thoughts on “ISPANAKLI PASTA

  1. Slm, tarifleriniz icin cooook teskkr ederim gercekten hepsi bi ayri gzel cogunu denedim ve harika oldular:) ellerinze ve emeginze saglik! Tariflerinizin devamini bekliyoruuum:):)

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s