TAS KEBAPLI PILAV

481453_10201246460633164_513034801_n

Bu pilavi canim annem cok yapardi sofranin ortasina koyardi bizde kasiklarimizla dalardik 🙂 cok leziz bir yemek yemeside ayri bir keyif oluyor, babamda cok sevdigi icin annem sürekli yapar tas kebapli pilavi bu sefer de resmini cekip yollamis bana canim annem ellerine saglik keske orda olsaydimda daldirsaydim kasigimi 🙂

 

TAS KEBAPLI PILAV

MALZEMELER

1/2 kilo kusbasi et

1 adet sogan

2 su b. pirinc

yarim cay b. siviyag

2 yemek k. tereyagi

1 yemek k. domates salcasi

1 tatli k. biber salcasi

tuz

603870_10201246461073175_582921873_n

YAPILISI

Öncelikle yayvan bir tencerede ( pilav tenceresi ) incecik dogradiginiz sogani yaglarla birlikte kavurun sonra etini ilave edip biraz daha kavurun et suyunu salinca altini kisin ve eti pismeye birakin. Et pisdikten sonra salcasini ilave edip biraz daha kavurun. Daha sonra eti bir tasa alin ve tencereye ters cevirerek ortasina yerlestirin, etlerin disari tasmamasi icin tasin üzerine bir agirlik yerlestirin. Iyice yikanmis pirinci tasin kenarlarina yerlestirip pirinclerin üzerine 3,5-4 su b. kadar kaynar su dökün ve ocagin altini yakin kaynamaya baslayinca altini en kisik atese alin ve suyunu cekene kadar pisirin. Pisdikten sonra ortasindaki tasi dikkatlice cikarip bu sekilde servis yapin… Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s