GALACOŞ ( BAYBURT )

557860_693397780689412_827120964_n

Ahh Galacos galacos sen nasil bir lezzetsen, biz Bayburtlularin gönlünü fet edisen… daldiririh gasigi dolu dolu, ohhh bide soganli yagi yohmu elede güzel olirki seni yemesi, kelimeler yetmez seni anlatmaya bir bahmisiz varsan birde bahmisiz yohsan, kim daha coh yiyecek o gaydedeyih, midemiz bayram edir seni yiyende…

Buda benden Galacosa itafen bir siir  :))) o kadar seviyorumki hemen siir yazdim  🙂

daha baska ne diyim Galacos denemek isteyenler buyrun tarife….

 

Aslinda normalde galacos yogurdun kaynatilarak süzgecte süzüldükten sonra tekrar suyla karistirilarak yapilir fakat biz burda speise topfen ile yapiyoruz ve inaninki hic aratmiyor orijinal galacosu, fakat speise topfen bulamayanlar yani Türkiyede yasiyanlar yogurdu kaynatip süzüp yapin….

1011914_693396427356214_343581912_n

GALACOŞ ( BAYBURT )

 

MALZEMELER

1 adet bayat ekmek

2 adet speise topfen (500 gr.) ( almanya icin speise quark olur herhalde hic denemedim )

tuz

yeteri kadar sicak su

üzeri icin : soganli yag ( bunun icin iri iri dogranmis soganlar biraz siviyag ve bol tereyaginda kisik ateste rengi degisene kadar kavrulur )

galacos YAPILISI

Öncelikle bayat ekmekler bir tepsiye dogranir, speise topfen bir kaba alinir su kaynatilir ve ilk sicakligi cikinca yavas yavas topfene ilave edilip cirpilir koyu ayran kivaminda olmali tuzu ilave edilir ve eklerin üzerine esit sekilde yayilir en son soganli yag dökülür ve afiyetle yenir….

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s