AGZI ACIK POGACA

1238383_693224120706778_372198279_n

Sevgili Dostlarim simdi sizinle yine yumusacik vede cok lezzetli bir pogaca tarifi paylasacagim umarim denersiniz, benim cocuklarim bu pogacalara bayildi…

yapmak isteyenler icin iste tarifi…

 

AGZI ACIK POGACA

 

MALZEMELER

1 su b. ilik süt

1 su b. yogurt

1 cay b. siviyag

1 paket kuru maya ( veya yas )

1 yemek k. seker

1 tatli k. tuz

aldigi kadar un

1233603_692605307435326_912790463_n

YAPILISI

Öncelikle bütün malzemeleri bir kaba alip ( un haric ) maya eriyene kadar karistiriyoruz daha sonra azar azar un ilave ederek kulak memesi yumusakliginda bir hamur yoguruyoruz ve 1 saat yani hamur iki kati kabarana kadar mayalanmaya birakiyoruz. Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük bezeler yapiyoruz ve her bir bezeyi elimizle hafif acip ortasina diledigimiz malzemeden koyup kayik seklinde kapatiyoruz kenarlarini ve yumurta sarisi sürüp önceden isitilmis 220 dereceli firinda pisiriyoruz… Afiyet olsun

 

 

 

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s