MISIR UNU KUYMAGI

1234399_688706374491886_125623673_n

Selamun Aleyküm degerli Dostlarim hepinize hayirli bir Pazar günü gecirmenizi diliyorum….

Simdi sizlerle misir unu kuymaginin tarifini paylasacagim, resimlerin kalitesi pek iyi olmadi ama yinede paylasmak istedim… Normalde kasar peyniri ve beyaz peyniri karistirarak yapardim kuymagi ama bu sefer örgü peynirle yapayim dedim ve iyikide yapmisim gercekten enfes oldu, yani trabzon peyniri bulamayan örgü peynirle bi denesin derim  😉

 

MISIR UNU KUYMAGI

MALZEMELER

4 yemek k. misir unu

4 yemek k. tereyagi

1 kase örgü peynir

ve aldigi kadar ilik su

 

örgü peynir olunca tuz gerekmiyor ama eger kasar peyniri ile yapacaksaniz biraz tuz atmanizi tavsiye ederim

581175_688706617825195_2147340259_n 539654_688706577825199_730103265_n

YAPILISI

Öncelikle teflon bir tavaya tereyagini koyun ve ocagin altini acin, yag eridikten sonra unu ekleyip büyük bir tahta kasikla kavurmaya baslayin kokusu cikip hafif rengi degisince peyniri ekleyip biraz karistirin sonra hemen yavas yavas ilik su ilave ederek unlari tahta kasigin arkasiyla eze eze suyu yedirin, kuymak koyulastikca su ekleyip ayni isleme devam edin taki kivamini bulana kadar yani ekmek bandirilacak sekile gelene kadar sonra altini kapatip 2-3 dakika bekletin tereyagi biraz üstüne ciksin ve hemen ocaktan alip ekmeginizi bandira bandira yiyin… Afiyet olsun

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s