FIRIN POSETINDE PATATESLI TAVUK

100_4920

En lezzetli tavuk firin posetinde oluyor bu bir gercek, tavugun bütün aromasi icinde kaliyor ve baharatlariyla posetin icinde tekrardan bütünlesiyor, üzeri citir citir etide yumusacik oluyor… ben yanina birde patates ekledim patatesinde harika bir tadi oldu siz isterseniz cesitli sebzelerde ilave edin, örnegin patates, biber, domates bezelye havuc dilediginiz sebzeyide ekleyip lezzetine lezzet katin…

 

FIRIN POSETINDE PATATESLI TAVUK

 

MALZEMELER

1 bütün tavuk ( pilic )

1 kilo patates

1 adet sogan

1 cay k. köri

1 cay k. biberiye

1 adet defne yapragi

4-5 adet tane karabiber

tuz, kirmizi pul biber, toz biber ve kekik

biraz siviyag

1 adet firin poseti

 

patatesi baharatlamak icin : tuz, biberiye, nane

100_4916100_4919

YAPILISI

Öncelikle tavugu baharatlariyla bulusturup birazda siviyag döküp iyice ovuyoruz ve posetin icine yerlestiriyoruz ve üzerine defne yapragini koyuyoruz, patatesleri küp seklinde dograyip tuz, biberiye ve nane ile harmanlayip tavugun yanlarina ilave ediyoruz 1 adet sogani ikiye bölüp yanina ekledikten sonra posetin agzini bagliyoruz ve bicak yardimi ile üzerine birkac delik acip 220 dereceli firina verip yaklasik 1,5 saat pisiriyoruz firindan cikarip servis yapiyoruz… Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s