AYRANLI CORBA (BAYBURT)

557096_454000484623805_98858731_n

 

Selamun Aleyküm degerli Dostlarim..

Bu corba Bayburtlularin vazgecilmezi, hele sicak yaz günlerinde muhtesem

serinletici bir corba tavsiye ederim 

 

AYRANLI CORBA (BAYBURT)

 

MALZEMELER

500 gr. haslanmis den misir ve bugday karisimi ( bu kuru haliyle sanirim 1

cay b. misir ve 1 cay b. bugday olur)

2 litre su

1/2 kilo yoghurt ( ben süzme yogurt kullandim , siz normal yogurt

kullanirsaniz yogurt miktarini artirin mesela 750 gr. kullanin )

2 yemek k. un

yeterince tuz

 

YAPILISI

Haslanmis denimizi tenceremize alalim ve 1litre su ile kaynatalim , unumuzu

suyla biraz acip tenceremize ekleyelim tuzunuda ekleyip 10 dk. kadar kisik

ateste kaynatalim.

Diger yandan kalan 1 litre suyla yogurttan ayran yapalim bunada biraz tuz

ekleyelim, sonra ocaktaki tenceremizi kenara alalim ve suyundan ayranimiza

karistirip ilitalim ( kesilmemesi icin ) , ayrani tenceremize bosaltip soguk

olarak servis yapalim…Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s