ANTEP USULÜ KURU DOLMA

269270_440170919340095_753249224_n

Degerli Kardeslerim…

Bugün Allah nasip ederse Türkiyeye Vatanimiza gidiyoruz, 4 yillik hasret insallah sona erecek. O kadar cok özledimki tasina topragina yüz sürüp doya doya öpmek istiyorum…

Türkiyeye gitmeden evvel istedimki bi tarif daha paylasayim aslinda facebook sayfamda olan bir tarif fakat sitemde olmadigini fark edince hemen yayinlamam gerektigini düsündüm cünki harika bir lezzet Antep usulü kuru dolma…

Simdiye kadar Antep Dolmasini yapmamis olanlar haydi mutfaga  😉

 

ANTEP USULÜ KURU DOLMA

MALZEMELER

2 su b. pirinc
5 adet sogan
7-8 dis sarmisak
2 yemek k. aci biber salcasi
1 yemek k. domates salcasi
1 su b. siviyag
1,5 su b. su
1 tatli k. limon tuzu
tuz, karabiber

yeterince kurutulmus dolmalik patlican, biber, kabak v.s.

 

YAPILISI

Pirinci bir kaba alip güzelce yikiyoruz, sogani ve sarmisagi rondodan gecirip pirince ekliyoruz diger malzemeleride koyup su haric güzelce karistiriyoruz simdi suyuda ekleyip kivamini ayarliyoruz, harcina 1,5 bardak su girecek.
Diger yandan kuru malzemeleri haslayip sularini iyice sizdiriyoruz, ic harcindan sebzelerimize 2 tatli k. kadar koyup yassiltip tenceremize yatay sekilde yerlestiriyoruz bu sekilde ic harc bitene kadar devam ediyoruz.
Tenceremize 1 tatli k. limon tuzu ve tuzla karistirilmis suyu döküyoruz üzerini hafif örtecek kadar sonra ocagin üzerine alip önce harli ateste kaynatiyoruz sonra kisik ateste yaklasik 1 saat kadar pisiriyoruz ocagin altini kapatip ilindiktan sonra servis yapiyoruz….Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s