ETLI KARA LAHANA SARMASI

526140_477140042309849_1651811414_n

ETLI KARA LAHANA SARMASI

 

MALZEMELER

500 gr kiyma
2 su b.pilavlik bulgur
yarim demet maydonoz
2 adet iri boy sogan
2 yemek k. domates salcasi
1 yemek k. biber salcasi
1/2 su b. siviyag
tuz, karabiber, kirmizi pulbiber

yeterince kara lahana

YAPILISI

Kara Lahanalarin saplarini kesip biraz hasla.
Kiymayi bir kaba al, sogan ve maydonozu rondodan gecir diger malzemelerle birlikte kiymaya ekle karistir.
Lahanayi sarmadan önce damarlarini kes sonra kiymadan biraz koy ve parmak kalinliginda sar ve tencereye diz, ayri bir tavada 3 yemek kasigi tereyagi erit 1 yemek kasigi domates salcasini ilave et biraz kavur ve sarmalarin üzerine dök yeterince su ilave edip tabak kapatarak önce harli ateste kaynat sonra orta ateste pisir servis yap……Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s