DERYA USULÜ ZIRON

1074998_576249812427478_361202689_n

Sevgili hemserim vede saygideger üyem Deryadan gelen yine süper bir tarif…

Aslinda bizim Bayburdun Ziron’u normalde sekerli yogurtla yapilir, tabi bazilari sarmisakli yogurtla tuzluda yapiyor ama bizim yaptigimiz sekerle olur…

Derya bacimiz bunu biraz kendine göre uyarlayip etle ve et suyuyla islatarak yapmis, vede bana tarifini ve resimlerini yolladigi zaman bu sekilde de cok lezzetli oldugunu ve  mutlaka denemem gerektigini yazmis insallah bende bu güzel lezzeti birgün denerim….

Deryacim’a tarif icin tesekkür ederim…

 

DERYA USULÜ ZIRON

 

MALZEMELER

bir tepsiyi dolduracak kadar rulo yapilip kesilmis yufka ( kuru olacak )

500 gr. kusbasi et

250 gr. tereyagi

2 corba k. salca

1 adet büyük boy kuru sogan

500 gr. yogurt

4 su b. su

1062264_576250112427448_1757219215_n1062264_576250112427448_1757219215_n

YAPILISI

Öncelikle eti güzelce pisirin suyunu tamamen cekmis olan ete 125 gr. tereyagini ekleyip ince dogranmis soganida ekleyip güzelce kavurun. Soganlar pembelesince 1 kasik salca ekleyin ve biraz daha kavurun, suyunu ve tuzunuda ayarlayip biraz daha pisirip kenara alin. kücük bir tava veya tencereye kalan tereyagini alip eritin ve 1 kasik salca ekleyip biraz kavur ve kenara al. Simdi tepsiye yufkalari dizin üzerine etin suyundan gezdirip yufkalarin her yerinin esit sekilde islanmasini saglayin, daha sonra etleride yufkalarin üzerine dökün sonra üzerinecirpilmis yogurdu yayin ve son olarakta salcali yagi üzerine gezdirip servis yapin… Afiyet olsun

 

 

 

 

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s